Volkswagen Polo: temperatuur blift lang te laag

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,
Onlangs heb ik de thermostaat van mijn polo laten vervangen omdat de moter te koud bleef. Nadat de nieuwe thermostaat er in gezet is vind ik dat de temperatuur nog veel te laag blijft als ik 14 km gereden heb staat hij nog maar net op de 70 graden en dat is veel te weing.
met de oude thermostaat was hij heel snel op themperatuur maar nu duurt dat veel langer en hij houd hem maar moeilijk vast als hij op 90 gr. staat.
ik ben hier mee terug geweest naar de garage daar hebben ze behalve de theromstaat ook nog een kunstofplaatje? vervangen ook daar bij zit?
Het koelwater staat wel op niveau en blijft dat ook.
Ik heb al advies gehad om een stuk karton ervoor te zetten maar naar mijn idee moet hij het ook bij een buiten temperatuur van 0 graden gewoon 90 graden worden want dat deed hij eerst ook.
de waterpomp draait ook goed.
de garage zegt ook dat er geen ander soort thermostaat bestaat voor dit type polo. Toen de thermostaat vervangen is heb ik ook de distributie riem laten vervangen omdat hij precies aan de kilometers zat. dit ter informatie.
Wie heeft hier ook ervaring mee en kan mij een zinvolle tip geven.
vr. gr. Kees

trucker himself

Geplaatst door trucker himself (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je dit leest moet het wel de thermostaat zijn.
Ook een nieuwe kan wel eens niet goed functioneren!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een nieuwe thermostaat kan inderdaad wel eens niet juist zijn of niet goed werken.

De temp hoort gewoon rond de 90 graden te staan, hebben ze het thermostaat huis mee vervangen ? Deze scheuren nog wel eens inwendig.

Als hij rond de 70 blijft staan, is dan de onderste slang van de radiateur lauw ? En als hij een tijd stationair loopt, komt hij dan wel goed op temp ?

Gr Stefan
Die oplossing met karton is het omzeilen van je probleem, niet de oorzaak achterhalen.

trucker himself (0), 14 jaar geleden

Als hij stationair loopt komt hij wel op temperatuur van het thermostaat huis heb ik niks gehoord maar dat zal ik morgen vragen.
alvast bedankt voor de reactie
gr. kees

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je had 2 mogelijkheden, of de thermostaat werkt niet zoals het hoort, of de sensor houd je voor de gek, motor is werkelijk 90 graden maar geeft op teller maar 70 graden aan, dit laatste zal nu niet het geval zijn, aangezien de temp wel omhoog loopt tijdens stationair lopen.

Gr Stefan

trucker himself (0), 14 jaar geleden

Vannavond had ik hem na een aantal minuten stationair laten draaien op de 90 graden ben ik op de terugweg begint de temp.meter na een paar km te zakken en komt na ongeveer 14 km rijden uit op iets meer dan 70 graden
hij zakte het hardst op het stuk dat ik onder de 50 bleef en de moter dus wat lager in toerental zat.
Maar ik ga er morgen toch maar weer eens over bellen.
gr. kees

trucker himself (0), 14 jaar geleden

ik heb gebeld met de garage en het thermostaat huis is niet vervangen dus dat zou nog kunnen.
Gisteravond heb moest ik toch een ein rijden dus gekeken wat er dan gebeurd.
op de rijksweg komt hij makkelijk aan de 90 graden maar zodra ik ervan af ben en langzamer moet gaan rijden zakt ook de themperatuur en na verloop van tijd zit hij weer onder de 80 graden. Dus ik kan het mis hebben maar lijkt het of dat de thermostaat open blijft staan of inder daat dat het water er langs heen straoomt.
Vroeger kon je een thermostaat testen in een warm water. kan ik een thermostaat nu ook nog testen?? er is wel een tweede thermostaat geprobeerd maar die ga hetzelfde resultaat als de andere.
gr Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.