Volkswagen Lt 35: temperatuurmeter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI 80 KW

Temperatuurmeter komt omhoog tot 85 graden. Daarna soms uit zichzelf en soms na contact uit en weer aan zakt hij naar beneden en komt niet meer omhoog.

Temperatuursensor en thermostaat vervangen, geen verandering
Andere tellerunit geprobeerd, geen verandering
Extra massa gemonteerd, geen verandering
Bedrading gecontroleerd, niets gevonden.

Bartruinemans

Geplaatst door Bartruinemans (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen LT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Blijkbaar heb je toch wat over het hoofd gezien, ik denk toch dat het in de bedrading zit, aangezien een andere tellerunit en de sensor niet hebben geholpen.

Heb je alleen naar de bedrading 'gekeken' of heb je ook gemeten ?

Bartruinemans (0) PRO, 14 jaar geleden

Hoi Stefan,

Nee, ook gemeten. Vandaar dat wij nu ook de hulp inschakelen van collega's via deze website. Ik las hier op de website dat sommige pkw volkswagens nog wel eens een probleem hebben met tellers en meters en dat dat veroorzaakt wordt door een contactblok. Dat zijn we nu ook aan het controleren.

reinfred (0), 14 jaar geleden

Heb je de temperatuur ook gemeten van de koelvloeistof,misschien zakt de temp wel echt naar beneden en ligt het niet aan bedrading of iets dergelijks.
Merk je ook verschil met rijden in de temp.of blijft het dan wel constant?

Bartruinemans (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt. Wij hebben via infrarood gemeten dat de temperatuur inderdaad zakte. De meter werkte dus goed. De oorzaak bleek een vacuumklep te zijn die vlakbij de onderkant van de radiateur zit. Deze werkte soms wel en soms niet. Klep vervangen en probleem is opgelost!

reinfred (0), 14 jaar geleden

Dat is denk ik de klep voor de koelvloeistof naloop.Als de klep open blijft staan word de motor niet warm.Goed dat het opgelost is.

succes verder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen LT of stel zelf een nieuwe vraag.