Volkswagen Transporter: temperatuurmeter loopt te hoog op,maar er is geen stoom te z

Bouwjaar: 1986

Wie weet raad,op het volgende,mijn T3 1600 turbodiesel loopt snel warm,en het lampje van de temperatuur gaat dan branden,er zit voldoende koelvloeistof in,ik heb de wagen al diverse keren ontlucht,de neus 40m omhoog,nadat de motor op bedrijfs teperatuur is gebracht,motor uitgezet,vloeistof tankje tot de rand gevuld en de motor op 2500tpm laten draaien ,met het ontluchtingsventiel op de radiateur 3 slagen open totdat de lucht eruit was,maar nu komt het,het vultankje blijft vol ,voorheen,kon je die gewoon bijvullen als die leeg was,wat kan diyt wezen,wie weet een oplossing,p.s.de koppakking is niet lek,de motor draait ook perfect,zonder bij geluiden,en als de temp.meter in het rood staat,zie je ook geen stoom of rookwolken,ik snap er niets meer van

BertErnster

Geplaatst door BertErnster (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

H&k (0), 19 jaar geleden

Tja kan veel zijn natuurlijk:
Is de thermostaat goed?
Heb je een thermostaat met een luchtgaatje?
Is er ooit met alleen water in het systeem gereden?
Dan zal je radiateur dicht zitten.

Kan je onder de auto de leidingen voelen? wordt de leiding die terugkomt van de radiateur heet?

Probeer de motor ook eens warm te laten lopen met de achterzijde omhoog. ( 40meter lijkt me teveel, een cm of 15 moet genoeg zijn)

BertErnster (0), 19 jaar geleden

Hallo,bedankt voor de info,maar de thermostaat is vervangen ,orig.v/d T3 turbodsl.de retourleiding van de radiateur,wodt ook heet,alleen het gekke is ,betrefffende het vultankje achter de nummeerplaat, blijft vol met koelwater staan,wat voorheen nooit gebeurde,maar evengoed bedankt voor info,Groet Bert

H&k (0), 19 jaar geleden

Sorry, Ik vroeg niet of de thermostaat NIEUW is...
Ik vroeg of ie GOED is!!!!
Dat is iets anders. Nieuwe thermostaten willen ook wel eens stuk zijn....zoek je je wezenloos!
(komt ook bij bougies voor, maar daar heb jij geen last van)
Wat moet ik mij voorstellen bij een 'vultankje'? IS dat het expansievat of iets anders? Zit dat voor of achter?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Haal de waterpomp eens uit elkaar en kijk of de waaier nog op de as vastzit. Tevens radiateur en leidingen die onder de bus doorlopen spoelen. Ik heb het vermoedden dat een van die leidingen verstopt zit met bagger. (misschien het gevolg van een koppakking die ooit lek gegaan is???) Hierdoor krijg je tekort doorstroming.

Werkt de koelvin achter de radiateur wel???

BertErnster (0), 19 jaar geleden

Hallo Harry,ìk ga morgen gelijk de waterpomp demonteren,dat is het enigste wat ik nog niet heb geprobeerd,je hoort nog van mij,en nog bedankt voor de tip.
Groet Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.