Volkswagen Polo: tik in motor

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 cayb

Hallo, volgende probleem in een polo 1.6 diesel. Als je een klein beetje gas geeft tijdens het rijden dan komt er een tik uit het motorblok. die meeloopt met het toerental. Het klinkt als lagerschalen maar het geluid komt van boven. Na een tijdje kan je geen gas meer geven en gaat die erg roken. Als je dan stopt en even wacht kan je weer gas geven en is de rook weg. Er zitten geen storingen in. Iemand een idee? De auto heeft 107.500 km gereden.

groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

memos (10) PRO, 8 jaar geleden

Klepstoter vermoed ik. Je zou even kunnen overwegen om te flushen of nieuwe olie.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Denk een verstuiver stuk waardoor hij gaat nagelen.
Er zijn wel update's voor dit probleem als goed is. Dat kan je iig proberen.
Ook kan je een verstuivertest doen met de testkast als goed is en dan komt daar uit welke verstuiver er buiten z'n waardes werkt.

Maar geluiden zijn moeilijk te beoordelen dus misschien kan je er ff een filmpje van maken?

at (10) PRO, 8 jaar geleden

Ik heb er een filmpje van gemaakt, maar krijg m niet hier op de site. Ik ben helaas alleen handig met computer in de auto.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Is wel een hele regelmatige tik zo te horen bij constante snelheid, filmpje is eig een beetje slecht en niet variabel zeg maar, je moet ff gas geven en weer niet en ff stationair draaien en dan gas geven.
Klinkt idd wel als een drijfstanglager aan de zwaarte en lage toon van de tik te horen, klepstoter klinkt lichter en hoger in frequenty.

at (10) PRO, 8 jaar geleden

Verstuiver vervangen maar het geluid is nog hetzelfde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.