Volkswagen golf: Tikkend geluid

Bouwjaar: 1987

Hey mijn golf2 1.8 uit 1987 begint eens in de zoveel tijd een hard tikkend geluid te maken in de buurt van de linker voorwiel ophanging, na een kilometer ofzo houd het ineens op,maar vorige week hield het niet meer op todat ik natuurlijk bij de garage aankwam. De linkeraandrijfas is 5 a 6000 kilometer geleden vervangen en alles na gekeken maar kan niks vinden, Het heeft de symptomen van een versleten homokinteet behalve dat het geluid na verloop van tijd meestal weer ophoud, en het klinkt alsof je 2 massieve stalen buizen op elkaar tikt.iemand een idee want ik kom er niet meer uit.

Alvast bedankt

Hbaken

Geplaatst door Hbaken (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mb-man (0) PRO, 19 jaar geleden

tussen de homokineet en de as hoort een plastic konisch plaatje te zitten , zit dit er wel tussen ?
als dat niet zo is gaat hij ook af en toe zo'n raar geluid maken
heb dit zelf ooit met mijn eigen golf gehad , reed al een jaar zo rond zonder problemen maar toen de auto met de apk aan de voorkant heel hoog opgekrikt stond is hij dat geluid gaan maken en daar was ook het plaatje weg

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

als een homokneet warm wordt, slingert meestal het vet er iets beter door heen en daardoor kan dan het knikkeren even weg zijn.

dit probleem duidt toch op een homokneet.

probeer eens een complete as van de sloop, is het dan weg lag het dus aan de homokneet.

Hbaken (0), 19 jaar geleden

Kun je dat konisch plaatje gewoon zien als je onder de auto kijkt of moet je dan de bescherm hoes van de homokineet weghalen?Maar toch in ieder geval bedankt voor julli antwoorden.

Hans

Hbaken (0), 18 jaar geleden

Hey het was hoogstwaarschijnlijk toch de homokneet want ik heb er een nieuwe rechter aandrijfas opgezet en nu heb ik nergens meer last van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.