Volkswagen Golf V: Tikkend geluid achter dashboard & Veiligheidsgordellampje brand

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDI

Beste heren,

ik heb een klein probleempje met mijn Golf V Comfortline 1.9TDI climatecontrol. Ik hoor af en toe een tikkend geluid dat achter de dashboard vandaan komt. Inmiddels weet ik dat het te maken heeft met de climatecontrol. Echter de oplossing is nog niet bekend. Ik ben naar mijn garage geweest, die zegt dat het niet is op te lossen. Ik heb wel op internet het e.e.a. gelezen dat het mogelijk is met een software update op te lossen. Wie weet er meer van of komt dit probleem jullie bekend voor.

Tweede vraag is, dat het veiligheidsgordel lampje niet brand wanneer ik de gordel niet om doe. Wat kan de oorzaak hiervan zijn.

Ik hoop dat jullie m'n vragen kunnen beantwoorden,

alvast bedankt

Firro

Geplaatst door Firro (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Benny Vee (0) PRO, 15 jaar geleden

Tikkende stelmotoren komt inderdaad vaker voor bij golf 5.
Voor modeljaar 2004 en 2005 is inderdaad een update , eigenlijk een aanpassing voor. ( kan bij de dealer )
Als dit niet helpt zullen de stelmotoren moeten worden vervangen. ( verbeterde uitvoeringen , door de dealer leverbaar )
En ik denk dat je gordelgong uitgecodeerd is. Kun je met de testkast weer incoderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.