Volkswagen 2: tikkend relais

Bouwjaar: 1992

we hebben nu een golf 2, 1.6l carburateur. Het probleem zit hem er in dat als de motor koud is, is alles ok. Maar zodra de motor bedrijfs temp bereikt, begint rechtsonderin de zekering kast (relais 80 volgens mij) te ``klapperen``.
De wagen rijdt goed trekt goed door enz, en als je de motor afzet en weer start is het ineens weg.

bas.w

Geplaatst door bas.w (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Bas, Volgens mij is dit relais van de egel. Wordt ingeschakeld door thermoschakelaar vóór op het motorblok als koelwater beneden 55ºC is. Deze thermoschakelaar wordt wel eens gammel en schakelt dan niet goed meer, of de contacten zijn vuil.
Groeten, Paul

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Deze termoschakelaar is met een rode stekker aangesloten, als je de stekker lostrekt moet het over zijn. Zomers heb je hem niet nodig, wel weer als het kouder wordt.

bas.w (0), 19 jaar geleden

ja, een beetje late reactie maar mijn internet verbinding was een tijdje defect. Maar inderdaad de `fout` zat in de egel, nadat ik de sensor had vervangen was alles weer opgelost.

thnx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.