Volkswagen Golf 3 GTI ADY motor: Trekt niet goed

Bouwjaar: 1996

Hoi. We hebben een probleem met een 96er GTI 2.0 ADY. Deze blijft bij koude start niet goed lopen(je moet gas bij geven),trekt een beetje stoterig door en spingt bij precies 5200 RPM in een soort van begrenzer. Computer is uitgelezen en gaf mogelijkheden: Hallgever,l.m.m. of brandstof druk regelaar aan.
Deze zijn onderhand alledrie vervangen. Ook is de lambda gemeten en uitgewisseld voor een andere.Bougies,rotor,verdeelkap,kabels en temperatuurvoeler vervangen en distributie gecontroleerd. Probleem nog steeds aanwezig, wel iets verbetering.


Vandaag de stekker achterop gasklephuis losgetrokken en ineens geen begrenzing meer! Weer terug gemonteerd en nog steeds (tot nu toe) geen begrenzings probleem weer. Blijft het probleem dat hij slecht en een beetje bokkig doortrekt. Wie weet er nog een mogelijke oplossing voor dit probleem?

P.s. ook met de lambda stekker los(dus in "noodloop") geen verschil.

Tonni

Geplaatst door Tonni (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Luchtmassameter vervangen door een nieuwe of een gebruikte? Het zou kunnen dat de gebruikte ook niet goed is. De dealer levert ondertussen ruildelen voor die dingen, kosten ergens rond de 100¤ en zijn gelijk aan nieuw. Dit kan het probleem van het bokkerig zijn. Heb er vandaag een in een audi vervangen en je kent de motor niet meer terug.

succes

Tonni (0), 19 jaar geleden

Probleem is nog steeds niet opgelost, er is wel ontdekt dat de distributie riem een tand verkeerd stond,maar na goedzetten en weer aan de kast krijgt men de ontsteking niet op tijd.Er is geen storing, dus wordt er nu gedacht aan een defect in het regelapparaat zelf. Overigens na het goedzetten van de dstributieriem is de auto wel meer gaan gebruiken, het is nu een "zuiperd".

rap747 (0), 19 jaar geleden

hoi tonni
ik heb hetzelfde probleem gehad en naar het vervangen van het gasklephuis loopt hij weer als een zonnetje
GR José

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.