Volkswagen Passat: Tiptronic automaat in de war

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.3ltr V5

Mensen,

Ik heb plotseling een probleem met een Passat met tiptronic automaat. Nadat de accu afgelopen weekeind bijna geheel leeg is gelopen, heeft de tiptronic automaat geen indicatie van de stand meer in het display en als er gereden wordt komen er heftige klappen uit de drijflijn.

Een "expert" vertelde iets van dat je het systeem moet resetten.

Storingscode is nog onbekend, ga hem woensdag uitlezen.

Kan mij iemand helpen, hoe reset ik het systeem van de automaat (met een uitleesapparaat) of op een andere manier. Ik heb al geprobeerd door de accu een tijd af te koppelen, maar dit had geen enkele invloed op de storing.

Wie kan mij helpen ?

Bij voorbaat dank.

ronnie34

Geplaatst door ronnie34 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ronnie34 (0), 12 jaar geleden

Oplossing is het resetten van de tiptronic, middels het bekijken en verwijderen van alle storingen. Ook is het inleren van de standen van het gaspedaal belangrijk.

Werkwijze, contactslot is omdraaien tot kontrole lampen branden (NIET starten), gaspedaal op de vloer en 10 tellen vasthouden, gaspedaal los 5 tellen wachten en van kontakt af.

Heeft in mijn geval goed geholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.