Volkswagen Transporter: Toerenteller,gloeilampje, oliedruk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI 88Pk

Ben bezig mijn T4 om te bouwen tot camper. Na het plaatsen van de bijbehorende kabelboom heb ik de volgende problemen. Bij het voorgloeien gaat het voorgloeilampje niet branden. Als de motor loopt dan gaat het oliedruk lampje knipperen en piepen. Verder is er geen indicatie op de toerenteller.
Inmiddels alles alweer origineel gemaakt maar het probleem blijft.
De + plus enige tijd van de accu gehad, de zekeringen onder het stuur en bij de startaccu gecheckt. Relias gecheckt (spoelweerstand van 60 ohm lijkt mij normaal).
Na op deze site gebladeerd te hebben de dynamo bedrading gecheckt. Lijkt allemaal goed. Spanning accu 12.4 volt. Zakt bij voorgloeien naar 11 volt. Bij starten zakt ie nog iets verder in. Als de motor draait spanning bij een beetje gas boven de 14 volt.
Voor het plaatsen van de extra kabelboom het zekeringkastje onderaan het stuur losgemaakt. Mijn vermoeden is haast dat er een stekker los is geraakt. Het is alleen erg lastig te zien. Als ik kijk en voel lijkt alles normaal.
Alle stekkers heb ik uiteraard ook goed nagedrukt. Het zal dus waarschijnlijk iets anders zijn.


Wie heeft er raad?

Mooiklote

Geplaatst door Mooiklote (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Brecht (0) PRO, 17 jaar geleden

kan er geen zekering uit gevallen zijn?

Mooiklote (0), 17 jaar geleden

Alle zekeringen zijn gecheckt. Tenminste onder het dashboard en bij de accu. In het instruktie boekje staat dat er ook nog zekeringen onder de bijrijdersstoel kunnen zijn en bij het schutbord boven de remcilinder. Deze heb ik echter niet kunnen ontdekken.
Van de andere zekeringen heb ik ze zelfs allemaal er uitgehaald en voor de zekerheid door gemeten, omdat het soms moeilijk te zien is. Ik wou inderdaad dat het zo simpel was.
Bedankt voor de reaktie.

Mooiklote (0), 17 jaar geleden

Op de site weetjewel had ik het probleem ook voorgelegd. Hierop reakties gekregen dat ik twee kleine stekkertjes bovenaan even moest aandrukken. Verder ook nog een reaktie dat ik twee blauwe stekkers moest aandrukken. Ondanks dat ik alle stekkertjes al meerdere keren aangedrukt had, toch voor de zekerheid met de stekkertjes in de reakties nog maar extra wezen friemelen. Met succes.
Dank jullie wel. Het is dus niet helemaal duidelijk, maar mijn vermoeden is dat de twee kleine stekkertjes boven in toch niet helemaal lekker zaten.
Nou in ieder geval bedankt allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.