Volkswagen Golf: trillen motor stationar.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

beste mensen,


ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met paar problemen waar ik al een tijdje geen raad mee weet.


eerste probleem wanneer mijn motor stationair loopt komen er af en toe kleine schokjes trillingen vanuit de motor denk ik, als ik begin te rijden merk ik hier absoluut niks van.
ik heb al over massavliegwiel gelezen maar de trillingen zijn niet voortdurend maar echt heel af en toe stuurt de motor gewoon paar trillingen door.




tweede probleem sinds een paar dagen komt er een raar piepend huilend (riem achtig) geluid wat je heel duidelijk hoort als je vanuit de tweede versnelling optrekt maar ook als hij stationair draait hoor je een raar geluid dat heel erg lijkt op bijvoorbeeld een draaiende ventilator dat niet helemaal gezond klinkt.
distrubutieriem is 20000 km geleden vervangen dus daar ligt het niet aan.


mijn auto gaat morgen naar de garage en ik wil wel graag weten waar er naar gekeken zal worden en wat handig is want het is geen dealer en aangezien er hier heel wat ervaren mensen zijn zijn tips altijd welkom.



alvast erg bedankt.

drejo

Geplaatst door drejo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Eerste probleem zou zeker wel van het 2 massavliegwiel kunnen komen,maar ik denk eerder de beruchte kabelboom voor de pompverstuivers onder het kleppendeksel,laat hem eens controleren op storingen.

Tweede probleem: als het bijgeluid vanuit de riem komt,dan zou het de dynamopoellie kunnen zijn,maar een beetje monteur weet bijgeluiden wel te herkennen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.