Volkswagen Golf: Vraagje over winterbanden Golf IV

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi

Hallo allemaal,

momenteel staan onder mijn golf originele velgen (6,5Jx16 ET42 met banden 205/55 R16 91W). Nu heb ik gemerkt dat hierop geen sneeuwkettingen gelegd kunnen worden (idd, ik ben waarschijnlijk de eerste die dit jaar een vraag stelt over sneeuwkettingen, maar wat wil je met dit weer ;-) )

Nu zijn mijn banden toch bijna versleten en wou ik op die velgen winterbanden leggen. Is er een mogelijkheid om op deze velgen winterbanden te krijgen en zodoende er dan ook sneeuwkettingen opgelegd kunnen worden? (Ik heb geen idee of er een andere banden-maat op de velg kan? Of is er misschien een optie om speciale sneeuwkettingen aan te schaffen???)

Dank alvast voor jullie reactie.


Ah ja, voor de nieuwsgierige onder jullie... Wat doe ik dan in de zomer?? Tja, ik heb al een setje met 17inch banden met zomerbanden...

Frederik

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fries33 (0), 16 jaar geleden

Sneeuwkettingen zijn er in allerlei maatvoeringen te krijgen, laat je maar eens informeren bij de betere bandenhandel of autoshop.

Fredo (0), 16 jaar geleden

Hey bedankt voor jouw antwoord, maar kan ik niet beter direct naar VW zelf gaan? Volgens wat ik begrepen heb is er bij de Golf IV in combinatie met 205/55 R16 banden te weinig plaats voor sneeuwkettingen. Bestaan er geen speciale dunne kettingen? Heb al wel eens over "sneeuwsokken gehoord, maar daar rijd je blijkbaar geen volledige berg met omhoog? klopt dat?

mvg

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

gewoon een setje staal 15 inch met een 195 brede band met M&S profiel aanschaffen, kosten tegenwoordig niet zoveel meer (houd b.v. marktplaats in de gaten) Houd je je mooie lichtmetaal mooi. Kettingen en pekel maken het aluminium namelijk niet mooier.

Sneeuwsokken zijn leuk voor onder de kerstboom, heb je weinig aan. Een aantal alpenlanden erkennen ze ook niet als oplossing. Kettingplicht is kettingplicht, en die dingen motten van staal zijn, niet van kunststof.....

Fredo (0), 16 jaar geleden

Harry,

bedankt voor je reactie. "Sneeuwsokken zijn leuk voor onder de kerstboom" Hahaha, leuk :-)
Ok, ik weet wat me te wachten staat. Alleen wil dat wel zeggen dat ik dan met 3 setjes velgen zit voor 1 auto. Mijn vrouw zal tevreden zijn... Misschien dan toch maar 1 setje verkopen.

Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.