Volkswagen Golf: Trillen stationair (met airco op 'auto')

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AJM (115pk)

Hallo,

Mijn probleem is het volgende:
Wanneer ik de auto stationair laat draaien en als de clima op 'auto' staat, is er een lichte trilling in het stuur merkbaar. Deze trilling is er dus alleen maar wanneer de airco aanstaat, bij econ stand is er dus geen probleem. De trilling is eigenlijk maar voornamelijk in het stuur merkbaar. De bijrijder voelt het meestal niet. Ik heb eens ergens een gelijkaardig probleem gelezen, en dit werd opgelost door de airco opnieuw te vullen. Ik heb hem dan ook eens hervuld (750gr opgestoken), maar de trilling bleef... Bij het rijden is dit niet merkbaar.

Nog iemand met dit probleem en/of een oplossing?

Mvg,
Lennert

lennertc

Geplaatst door lennertc (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat de dynamopoellie eens controleren,zit een vrijloopkoppeling in,en die wil nog wel eens vastslaan,waardoor de spanrol/riem gaat klapperen (alleen stationair),en zo een trilling veroorzaakt.
Maar een slechte magneetkoppeling van de aircopomp zou ook kunnen,ff laten zien aan een garage.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.