507 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: trillende koppeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: benzine, Transmissie: handmatig, Motorcode: BAG, Motorinhoud (cc): 1600

Sinds enige tijd heb ik last van een trillende koppeling. Het doet zich voor wanneer ik vanuit de eerste versnelling optrek (idem vanuit zijn achteruitversnelling), het lijkt of de koppelingsplaat wisselend grip krijgt. Schakelen gaat verder goed, gaat ook makkelijk in de eerste versnelling. OPVALLEND, de trillingen doen zich niet voor bij een koude motor maar alleen bij een warme motor. Met name bij file rijden, constant optrekken,afremmen, stoppen en optrekken zijn de schokken, bonken, trillingen het ergst. Flink gas geven vermindert wel de trillingsduur en de mate van hevigheid. De koppeling (drukgroep, plaat en druklager heb ik 10.000 km terug vervangen. Zal de plaat misschien wat vet worden bij warme motor? Schuift de plaat slecht op prise as bij warme motor?Zullen de torsieveren hun beste tijd al hebben gehad? Ik kan het niet plaatsen zeker niet doordat het probleem zich niet bij een koude motor voor doet.
Wie heeft een idee?

ad_boer

Geplaatst door ad_boer , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

0

Highway, 11 maanden geleden

Volvo heeft een soort gelijk klacht gehad dat erg opviel in 1 en achteruit. Daar was de oorzaak niet fijn schuiven op de prise as.

Plaats je automerk en type dan verplaats ik de topic naar de juiste rubriek.

0

ad_boer, 11 maanden geleden

Dank voor het snelle antwoord. Voor de volledigheid het betreft een Golf 5 1.6 fsi benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.