Volkswagen Golf TDI 110pk: trillende spanner van de multiriem

Bouwjaar: 1996

De spanner van de mulitriem piept en trilt heel erg bij koude motor. Naar mate de motor warmer word verdwijnt het piepen en word het trillen minder.
Er zijn al diverse keren onderdelen vervangen, o.a. de miltiriem, spanelement, spanrol, lagerhuis(dynamosteun), na de reparatie gaat het een tijdje goed alleen na verloop van tijd komt de klacht terug.
De riem is trouwens orgineel.
Het is volgens mij een bekend probleem, is hier een blijvende oplossing voor?

golf tdi

Geplaatst door golf tdi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sequence (0), 19 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem bij een Bora TDI 110pk, maar heb het idee dat het steeds door de riem wordt veroorzaakt. De spanner is bij mij wel in orde....

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

wat voor merk riem ligt er om? het merk gates staat bekend om piepen. zit deze erom? probeer eens een originele(conti) riem. 9 van de 10x is het piepen na montage van originele riem opgelost. heb het zelf al meerdere keren meegemaakt.

sequence (0), 19 jaar geleden

Aan wie vraag je dat Arie ? De topicstarter schrijft dat zijn riem origineel is. Ik kreeg op een gegeven moment te maken met dit probleem, en na vervangen van de riem door een Gates bleef het probleem bestaan. Ik weet echter niet of de oude riem origineel was of niet. In ieder geval ga ik morgen een nieuwe originele riem erop leggen. (van Conti)

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

sorry, ik had niet gezien dat bovenstaande golf al een originele riem had.

golf tdi (0), 19 jaar geleden

De riem is in 4 jaar tijd meerdere keren vervangen door de VW dealer, o.a. 1x i.v.m. breuk, 1x i.v.m. een beschadiging (hoekje er uit).
Ik krijg het idee dat VW ook geen goede oplossing weet.

fransje (0), 19 jaar geleden

hoi ik wil even zeggen dat ik dat probleem ook heb gehad met mijn vento 1.9 tdi .dat piepen is gewoon iritandte geluid . maar ik heb ook van alles geprobeer maar ik heb de spanner vervangen en de spanrol maar niks hielpte ,een week later heb ik een orginele riem gekocht van Conti .en wat denk je het probleem is nu gelukkig voorbij.na lang zoeken .Het zou ook kunnen dat de Gates riem vol zit met stukjes staal dat er tussen de groeven zit ,dat kan ook een oorzaak hebben .je kan het zien met een kleine schoeven draaier err tussen halen.Je kan dan beter orinele onder delen kopen dan maar een iets duurder dan maar het schielt maar 10 euro gr fransje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.