290 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: trillingen en geluiden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

Mijn Golf heeft sinds een tijd last van trillingen in het stuur en de daarbij horende geluiden. De auto heeft een ongeluk gehad (klap op bestuurderskant voor, teruggestuitert op het rechtervoorwiel). Opvallend toen was een knikgeluid bij rechterbochten op weg naar de garage. Pas na 2 maanden na het schadeherstel viel een plakkend geluid op (of ik door een bult kauwgom was gereden)Teruggegaan naar de garage maar het werd afgedaan als vierkante banden. Het geluid en de trillingen in het stuur zijn sindsdien erger geworden, maar niet altijd aanwezig. Op een vlakke, rechte weg kan het zijn dat er niets loos is; Is er een hobbel of maak ik een stuurbeweging dan lijkt er een onbalans te ontstaan. Rem ik dan weer dan verdwijnt ook vaak de onbalans. Tijdens slingeren verneem ik met een bocht naar rechts niets, met een bocht naar links hoor ik een ruwer geluid en voel ik het ontstaan van de trillingen.

Ik ben ook bij een andere garage geweest maar ook daar konden ze niets vinden anders als een hoogteverschil in het profiel van de banden. Is er iemand met een ander idee?

eoldenhof

Geplaatst door eoldenhof , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

tedkroon, 9 jaar geleden

Band defect!

eoldenhof, 9 jaar geleden

Ik heb de wielen onderling verwisseld, probleem blijft.

Hans4040 PRO, 9 jaar geleden

Homokineet kapot?

eoldenhof, 9 jaar geleden

Dat zou kunnen, maar ik hoor geen kraakgeluiden bij insturen. Ik heb het zelf ook geopperd maar de garage zag het niet...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.