Volkswagen 0: Turbo in noodloop

Bouwjaar: 2001

Hallo


Bij mijn golf uit 2001 gaat ongeveer bij 120 km/h de turbo in noodloop...Dit gebeurt alleen als de motor
warm is na 10 minuten rijden +/- Moet de turbo nu vervangen worden? Of zijn er nog andere oorzaken waardoor dit kan gebeuren. De n75 en lmm zijn al vervangen dus dat is niet het probleem. Als ik met de hand de hendel op de turbo voel ( De hendel die de schoepen laat bewegen in de turbo ) Gaat dit redelijk zwaar...Hoe makkelijk moet dit kunnen bewegen? Zit erg met dit probleem, dus zou graag wat info willen hebben.

Bedankt

san2804

Geplaatst door san2804 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat ff storing uitlezen,heb je de storing "laaddruk regeling",dan waarschijnlijk de turbo defect ivm variabele schoepen die vast ziten.
p.s. We hebben het hier wel over een diesel neem ik aan? (staat er niet bij).

Ricky,

san2804 (0), 16 jaar geleden

Ja het is een diesel...

Heb hem uit laten lezen door mijn garage. Volgens hem gaat de turbo er uit door een te hoge druk.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan wel kloppen,komt door de variabele schoepen in de turbo die vastgekoold zijn,hij kan dan niet meer bijregelen waardoor de druk te hoog wordt met noodloop als gevolg.(na opnieuw starten is het meestal weer normaal).
Je kunt de turbo demonteren en laten reinigen,(grote kans dat het weer goed functioneerd),maar ik persoonlijk monteer liever een ruilmodel.Is alleen wat duurder.

Ricky,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.