Volkswagen Passat: uitlaatgaslamp brand

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Lampje 2x laten resetten. LPG inbouwstation (niet in de buurt, 140km) gaf tel. het advies om even op benz. te blijven rijden, kan te arm zijn afgesteld op gas. Kan evt. softwarematig afgesteld worden.Landi systeem.
Heb ik een week gedaan, halve tank benzine verreden met veel stadsritjes en af en toe 20km, en waarschuw.lampje ging NIET branden. Na die week s'morgens motor warm gereden en daarna handmatig op gas geschakeld, 120km op snelweg gereden. Geen problemen. Na 3dagen hetzelfde op de terugweg gedaan, geen problemen. Eenmaal weer thuis op gas laten staan, paar keer stadsritjes, en waarsch.lampje ging weer aan. CO laten meten. Op gas 0,00. Op benzine 0,03. Lambdasonde op gas en benzine 1.0 gemeten. Garage zei prima waarden. Computer uitgelezen: code 17536 met omschrijving: multiplicatieve brandstofaanpassing, blok1 arm mengsel. Gegoogled en deze code was voor VAGCOM P1128. Wat kan het probleem zijn? Auto rijd prima, schakelt alleen bij koud weer onder nul laat op gas(90 graden) daarna op dezelfde dag geen problemen. Ken de auto nog niet zo goed, heb hem pas 2 maanden. Nog niet gebeld naar inbouwstation

Groet Jan

jantje60

Geplaatst door jantje60 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Foutcode zegt hetzelfde als wat je LPG inbouwstaion ook al zei: mengsel te arm (bij deellast).
De CO waardes die gemeten zijn? Was dat bij stationair toerental?

jantje60 (0), 11 jaar geleden

nee, dat is gemeten tussen de 2000 en 2500 toeren.
Dan ga ik maar bellen naar het inbouwstation voor een afspraak. Zij hebben destijds de LPG ingebouwd(2005), en krijg ook elke keer uitgebreid antwoord op mijn vragen. Wel 250km retour, maar op gas.
Oldford, bedankt voor je reactie en ik bericht over het vervolg.

Groet Jan

jantje60 (0), 11 jaar geleden

hoi Oldford,
ik ben naar het inbouwstation geweest, en daar heeft de monteur de computer uitgelezen en geconstateerd dat de auto idd te arm was afgesteld bij ong. 60km/uur. De verkeerde afstelling kwam door het feit dat 3 mnd daarvoor een nieuwe gasinjectorrail was gemonteerd met een iets verschillende modificatie tov de oude. Instellingen aangepast en probleem opgelost!!

Groet Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.