Volkswagen Golf: uitlaatgaswaarschuwingslampje cilinderoverslag katalysator

Bouwjaar: 2003

Ik heb de auto tweedehands gekocht bij My Way (VW) en reeds vanaf het eerste weekend was het uitlaatgaswaarschuwingslampje gaan branden en sindsdien ben ik meer in dan uit de garage geweest.
Het probleem leek opgelost tot een tijd geleden dit lampje niet ging branden, maar knipperen. Het vermogen van de wagen is weg en trekt niet meer op. Ondertussen is ook de garantie vervallen en zullen ze al de komende tests gaan factureren.
Heeft er iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn en nog beter: de oplossing?

GINO3756

Geplaatst door GINO3756 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

De klachten had je al in de garantie periode, dus teruggaan.
Dan moeten ze het nog onder garantie repareren

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ALS (jawel, met hoofdletters!!!) het wéér dezelfde storing betreft lijkt het mij dat ze dit nog onder garantie zouden kunnen repareren, (mits het een deel is dat al eens vervangen/ gerepareerd is... je kan dan spreken over een wanpresterend deel.)

anders zullen ze je toch een rekening moeten sturen. voor jou is een lampje een teken dat er iets fout is.. voor de monteur is 1 lampje meer dan 600 mogelijke oorzaken.... dus je kan zelf wel nagaan dat de kans klein is dat het weer hetzelfde euvel is. de kans is groter dat er nu wat anders aan de hand is.... lastig verhaal.. maar ik hoop dat het je een beetje inzicht geeft in het wereldje dat kapotte auto heet :)


mvg

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Hallo, blije geit.
Als je een auto koopt verwacht je dat het ding rijd.
En als je meer in de garage staat dan er mee rijd dan mag je enige coulance verwachten, ook al betreft het een andere storing.
Als ik garage houder was dan zou ik de auto terugnemen en de koper een gelijkwaardige auto aanbieden of zijn geld teruggeven.
Dan spreek je over service!.
Als er zoveel problemen mee zijn dan is of de technische kennis niet toereikend genoeg dat de problemen niet opgelost kunnen worden of het is een maandag morgen auto.
In dat laatste geval vind ik dat de garage houder over de brug moet komen en niet na de garantie maar gewoon moet gaan factureren.
Dit is veel te gemakkelijk!.
En anders is er nog het consumentenrecht van toepassing.
Maar dit is wel een laatste pressie middel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.