Volkswagen Passat: uitlezen Computer wil niet meer

Bouwjaar: 1992

Hallo,

Ik heb een passat gt 2.0 en die wil ik uit laten lezen! onder de versnellingspook zit normaal een zwarte en witte stekker.

Mijn zwarte stekker hebben ze erafgeknipt!!!!!!!!!!!! HELP?!

heb inmiddels weer een stekker gehaald en gemeten op die kabels die ik los zie liggen daar staat 12v op zijn dit de kabels die ik moet bevestigen aan de nieuwe stekker ? of moet ik nog andere kabels hebben.

Hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.

Alvast bedankt

Henk4384

Geplaatst door Henk4384 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ruudb10676 (0), 18 jaar geleden

Bij mij is dit ook het geval. De 2e stekker ontbreekt waardoor uitlezen niet mogelijk bleek.

Henk4384 (0), 18 jaar geleden

Hallo ruud ,

heb jij dit probleem al opgelost??

graag hoor ik van je want ik kamp met kleine problemen waar ik niet uit kom en hoop dat ik op deze manier wat meer teweten kan komen

Groet Henk

richard9681 (0), 18 jaar geleden

De zwarte stekker is alleen maar voor het voeden van de diagnose tester, als je de tester rechtsreeks vanaf de accu of met een adapter voedt, kun je hem gewoon uitlezen.

Henk4384 (0), 18 jaar geleden

Hoi richard,

weet je zeker dat zwart de voeding is? ik heb namelijk de zwarte er nog wel zitten, de witte is weg en de enige kabels die ik nog kan vinden is een losliggende kabel met 12v erop???

kan het niet zijn dat het andersom is? en hoeveel draden heeft de diagnose stekker dan? volgens mij 2

Groeten henk

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk, ik kan bevestigen dat de zwarte stekker voor de voeding en aarde is. De witte stekker (met 2 aansluitingen) is voor het uitlezen. Om de draden van de witte stekker terug te vinden kun je het volgende proberen: zoek je motormanagementsysteem op. Deze zit waarschijnlijk in de buurt van de ruitewissermotor onder de paravaan. Demonteer de stekker en ga met een ohm-meter meten.
Eerst vanaf de zwarte stekker, dan weet je wat voeding en aarde is op deze stekker. Ga dan op zoek naar draden (2) die op deze stekker uitkomen met behulp van een ohm-meter.

Henk4384 (0), 18 jaar geleden

ok ga ik proberen maar kan ik de computer niet uitlezen gewoon voor waar het systeem zit? of moet het via die stekkertjes?
bedankt voor alle info!!

gr henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.