Volkswagen Polo: Uitlijngegevens POLO 6N2

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Beste forumleden,

Ik zoek wat tips voor het oplossen van het volgende probleem: mijn Polo trekt naar rechts (zo gekocht). Ik heb de auto nu uit laten lijnen en het probleem is wel iets minder, maar nog steeds aanwezig.
Ik heb een nieuwe afspraak gemaakt omdat ik niet tevreden ben. Ik heb het rapport ingescand en bijgevoegd. Zie:


-Wat allereerst opvalt is de gegevens die gebruikt zijn voor de uitlijning want de gegevens zijn gebruikt van een 9N/9N3 en dus niet die van de 6N/6N2. De auto is in 2002 op kenteken gezet, dus waarschijnlijk zijn ze alleen hier op af gegaan. De verklaring voor de rode cijfers van de achteras was de volgende: "Deze waarde staat altijd in het rood". Klopt dit? Dan heb je niet de juiste doelgegevens lijkt me? Verschillen de doelgegevens van de 9N tov van de 6N? Kan iemand die ook geven?


-Op de vooras valt de askanteling op, ook na afstellen. Kan iemand dit uitleggen en misschien tips geven hoe dit is te verhelpen?

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

nou, terug gaan naar dit bedrijf en deze de gelegenheid geven de polo als 6n af te stellen....

overigens is het niet zo netjes de naam van bedrijf en monteur zo op internet te zetten....

Siem Bijman (165) PRO, 12 jaar geleden

Volledig eens met de opmerking van harry dok en daarom het rapport met de naamsvermelding uit de vraag verwijderd

Prutser Kris (0), 12 jaar geleden

Beste Harry en Siem,

Bedankt voor de les. Ik zal het rapport even anoniem maken. Ik blijf echter nog steeds benieuwd naar antwoorden die me helpen om de materie te snappen. Daarnaast wil ik weten of er altijd groene cijfers uit moeten komen en wanneer dit niet zo'n probleem is. Als er daarnaast uit dit rapport al conclusies te trekken vallen om onderdelen te vervangen, dan vervang ik die liever voor de nieuwe uitlijning.

Prutser Kris (0), 12 jaar geleden

Ik kan niet via browse meer toevoegen, dus ik hoop dat het op deze manier werkt?

http://imageshack.us/photo/my-images/831...

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Uitlijngegevens zijn voor links en rechts nagenoeg gelijk. Hoe is het met de bandendruk en eventueel slijtagebeeld van de voorbanden. Wissel die wielen eens van links naar rechts en /voor naar achter.Velg ET waarde allemaal gelijk? Succes.

Prutser Kris (0), 11 jaar geleden

Beste allen, inmiddels weer wat verder. De banden gewisseld maar zonder effect. Banden zit in alle banden gelijk (2,2) en slijtage lijkt ook wel vlak te zijn.
Inmiddels heb ik ook de draagarmrubbers vervangen (waren verrot) maar ook zonder succes. Ook heb ik vier nieuwe banden gemonteerd maar ook zonder effect helaas. Inmiddels accepteer ik maar dat het zo is en niet is op te lossen. Lijkt me eerder dat de auto in verleden een tik heeft gehad dit niet meer is op te lossen.

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

De rode getallen staan buiten de tolerantie...
sporing voor is goed, maar de askanteling zit een graad verschil tussen links en rechts. (is echter niet afstelbaar)
Ik ben ook bang dat ze de verkeerde gegevens gebruikt hebben, want de 9N heeft een langer chassis...
De 9N3 kwam in 2005 uit. Hier na te lezen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_...

Als je de gegevens wil hebben voor jou auto, laat het dan even weten.

mvg,
Hans

Prutser Kris (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Ik ben vrijdag vertrokken richting Frankrijk dus ik heb niet het nieuwe uitlijnrapport bij de hand. Nav de eerste keer heb ik de auto weer terug gebracht en is hij.
opnieuw uitgelijnd. Probleem met askanteling blijft. Ik heb de auto
opnieuw uit laten lijnen na vervangen van de draagarmrubbers, tegelijkertijd zijn toen ook de 4 nieuwe banden gemonteerd. Heeft het zin om de bouten te vervangen voor andere exemplaren (conisch) waar de naaf aan de veerpoot vastzit?

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Hallo Kris,
Ik heb 3 polo's gereden,waarvan 1 nieuwe en de eerste moet ik nog tegen komen die echt strak rechtuit reed.
ik vond de voortrein nogal zwak van de polo,een stoeprandje of een kuil of een gat was al voldoende om de sporing negatief te beinvloeden.
Ik nam het op een gegeven moment maar voor lief,sommige zaken stonden gewoon verkeerd en waren niet te stellen,daar moest ik het maar mee doen.
Bij jouw is dat dus ook het geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.