Volkswagen Golf: Uitvallen motor tijdens stilstaan of achteruitrijden

Bouwjaar: 2000

Hallo ik heb een golf 4 1.6 van bj 2000 en tijdens het afremmen of achteruitrijden valt de motor spontaan uit en start daarna slecht. ik heb dit hier al opgezocht en daar stond telkens bij relais 109 vervangen maar die kan ik niet vinden in mijn auto, want hij zit er niet tussen. Klopt dit?

sikke10882

Geplaatst door sikke10882 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo sikke...

vaak is dit probleem te verwijten aan een vervuilde gasklep! deze laten schoonmaken bij de dealer, na deze te hebben gereinigd zal de dealer vervolgens de gasklep software-matig weer in zijn bassis-stand zetten, dit is nodig voor de juiste werking van de gasklep...

paul,

erik2819 (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer ook even de slang die van de rembekrachtiger naar inlaatspruitstuk gaat op scheurtjes.Relais 109 is bij golf tdi het voedingsspaningsrelais voor het motorregelapparaat en deze kan bij een 1.6 wel een andere code hebben of het regelapp. word rechtstreeks gevoed via het contactslot.Wat Paul zegt kan inderdaad de oorzaak zijn,een relais is niet waarschijnlijk.

sikke10882 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tips en ik zal er mee bezig

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.