Volkswagen Golf IV: Vaak hevig schokken tijdens rit & stilvallen bij vertrek bv krui

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1390 cm³

Hoi,

Ik rij al een paar jaar met een Volkswagen Golf IV uit 2002 (benzine). Tot een maand geleden heb ik nog nooit problemen gehad met mijn wagen, maar nu begint hij vaak te schokken tijdens het rijden. Dit kan soms voor een paar seconden zijn tot zelfs minuten. Het neemt toe als ik dan extra gas geef/hoger in toeren ga. De wagen geeft soms ook de indruk van minder vermogen te hebben. De laatste dagen durft hij ook al eens stil te vallen wanneer ik bijvoorbeeld vertrek aan verkeerslichten. Ik gebruik de wagen bijna uitsluitend voor korte ritten (ongeveer 5 km). Soms zijn er ritten zonder enig probleem, soms is het echt zéér vervelend en bijna om missellijk van te worden.

Iemand enig idee wat de oorzaak kan zijn? De wagen is eens uitgelezen door een vriend. Daaruit kwam de melding "injectoren" naar boven. Hij heeft een kapotte injector vervangen, maar het probleem is nog steeds aanwezig.

Groetjes,
Katrien

_Katrien_

Geplaatst door _Katrien_ (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Dr. House (0), 10 jaar geleden

Is het bij een koude motor erger dan bij bv. een warme motor?
Lambda sonde is wat bij als eerste opkomt.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou hem nogmaals laten uitlezen en ons vertellen welke storing er nu precies in staat (foutcode e.d.). Het lijkt op cilinderoverslag ff zo te horen maar bijvoorbeeld de bdp sensor zou ook kunnen (die slaat meestal geen storing op). Wat ook wel voorkomt is een lekkende kleppendeksel en dan loopt er olie in de bougiegaten, kan je zien als je de bobine's eruit trekt, als vol met olie ligt dan is dat het. Maar is eigenlijk gissen nu, kunnen meerdere oorzaken zijn. Beste is eerst ff uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.