Volkswagen passat: ventilator

Bouwjaar: 1988

Mijn ventilator/ blower (ik bedoel dus de luchtblazer in de auto) doet het niet. Ik wil graag eerst kijken of het apparaat zelf nog werkt, maar weet niet waar deze zit en hoe ik er moet komen zonder de halve auto te slopen.
Wie kan mij uitleggen waar ik moet sleutelen om er te komen?

krabben

Geplaatst door krabben (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kitszr (0), 19 jaar geleden

De blower zit rechtsonder het dashboard en kan alleen aan de onderkant worden gedemonteerd. Het is niet nodig het handsschoenenkastje te demonteren. Alleen het aflegvakje demonteren dan zie je al de aanjager zitten. Stekker losnemen en de blower naar links uit het aanjagerhuis draaien.
Test eerst of er op de kabel spanning staat. De weerstand die er op zit is alleen voor de standen 1,2,3 de hoogste stand gaat om de weerstand heen.

Raymond

krabben (0), 19 jaar geleden

Ik heb de steker gecontroleerd onder de blower en deze was zwart. Ook draaischakelaar vertoonde smeltplekken.
Omdat ik tijd tekort kwam en ook niet precies wist hoe ik de blower nu verantwoord los kon krijgen heb ik besloten m'n auto a.s. vrijdag naar de garage te brengen en het te laten doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.