Volkswagen Golf: ventilator blijft draaien

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Soms blijft de ventilator ongeveer 10 minuten na draaien terwijl de motor niet op temperatuur is
De auto heeft airco. De stekker van de ventilator welke in de radiateur zit heb ik los gemaakt.
Maar de klacht blijft. De groene temperatuur sensor heb ik ook vervangen geen verbetering.
De auto was koud bij aanzetten contact en uitzetten bleeef de vin 12 minuten draaien, contact weer een keer aan en uit en de vin draaide weer 12 minuten.
groeten mark

mini7915

Geplaatst door mini7915 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Regelapparaat onder accu voor koelvinnen defect denk ik.

Ricky,

eric2771 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Mark
Er zijn Volkswagens welke een kenveld gestuurde thermostaat hebben in het koelsysteem. Deze is te herkennen aan een verwarmingselement direct bij de thermostaat. Wanneer deze stuk is blijft de koelvin erg lang nadraaien ook als de motor nog niet op temp. is. Ook draait de vin dan vaak constant mee wanneer de motor loopt. (noodloop)

Eric

mini7915 (0), 17 jaar geleden

Dag erik
Het heeft even geduurd want in het begin deed de auto het goed maar de klacht is terug gekomen. Inderdaad de thermostaat vervangen en het probleem was opgelost.
Het thermostaathuis heb ik open gemaakt en kwam tot de conclusie dat de thermostaat vast zit d.m.v een plastic steun deze steun is het plastic afgebroken zodat de thermostaat een klein beetje open staat en niet meer afsluit en goed opend.
Bedankt voor de reacties
groeten mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.