Volkswagen GOLF: Verbruikt in 1x er veel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AGZ, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 110

Ik had de vraag ik rij nu 1 jaar met golf 4 v5 2.3 benzine. Nog niet 1x probleem mee gehad reed altijd best wel zuinig. Nou de laatste tijd verbruikt die wel erg veel benzine als ik 120 rij loopt toeren tal op tot 3400 en als ik 140 rij 4200 zo hoog heeft toerental nog nooit gestaan hoe kan dit zo uit niets

Lucardy

Geplaatst door Lucardy (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Lucardy (0), 7 jaar geleden

Ik bedoelde 3800 toeren bij 120

ofstone (0), 7 jaar geleden

Normaal is de toerental snelheid relatie in een bepaalde versnelling constant.
Als je handgeschakeld rijd, dat lijkt het of je koppeling nogal slipt.
Als het een automaat is, dan zal er iets mis zijn met de automaat, zoals te weinig olie, een versnelling die die niet pakt, of de lockup die niet werkt.
Mogelijk Zijn er foutcodes uit te lezen.

Lucardy (0), 7 jaar geleden

Het is handmatig dat doet die soms geef je vol gas en dan gaat die wel en niet en zo is dat voor bij en doet die normaal

ofstone (0), 7 jaar geleden

Lijkt me verstandig dat je laat nakijken waarom soms de koppeling doorslipt. Kan versleten zijn, te weinig vrije slag of een koppeling die vet wordt door olielekkage.

Je verbruikt lijkt me eerder met iets anders te maken te hebben. Als dat door een constant slippende koppeling komt, dan zal je dat al wel merken doordat de koppeling dan flink zal stinken.

Lucardy (0), 7 jaar geleden

Kan dat zo in 1 x dan wand in ze 3 rij ik 50 en dan is toerental 3200

ofstone (0), 7 jaar geleden

Het toerental in 3 bij 50 lijkt me normaal.
Als je 50 rijd, dan kost dat niet veel kracht om die snelheid te rijden. Bij hogere snelheid is er meer kracht nodig. Als de koppeling verslijt, dan zal hij dus minder kracht kunnen hebben, en dus eerder bij hogere snelheid = meer kracht, gaan slippen.

Lucardy (0), 7 jaar geleden

Mijn koppelings pandaal zit helemaal boven zit geen speling op duidt dat er op dat koppelingsplaten op zijn vandaar hoge toeren

ofstone (0), 7 jaar geleden

Kan dat de koppeling op is. Kan zijn dat de vrije slag afgesteld kan worden en dat het dan weer prima werkt.
Weet niet of hij bij jou zelfstellend is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.