Volkswagen GOLF C 37 KW: verlichting voor is uitgevallen golf 1

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine

Vorige week is mij in het donker het licht uitgevallen. De dag erna ben ik gaan zoeken naar het probleem.

Ik kwam er achter dat mijn voor verlichting niet meer brand, de ruitenwisser werkt niet meer en de ventilator van de kachel werkt niet meer. Ook als ik de grootlicht hendel naar het stuur toe trek blijft deze niet meer staan. (grootlicht gaat aan, maar zodra ik de hendel los laat gaat het weer uit)
wel gaat dan de verlichting branden, ventilator van de kachel en de ruitenwisser doet het dan weer. Maar als ik de schakelaar omzet van de verlichting en ik trek de grootlichthendel naar het stuur toe dan doen de ruitenwissers en de ventilator het niet.

Ik heb de grootlicht schakelaar al vervangen maar dit heeft het probleem niet verholpen. Ik denk nu zelf aan een relais? Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn?

nelis76

Geplaatst door nelis76 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

HansM6 (0), 7 jaar geleden

Dit is een probleem waar je geen eenduidig antwoord op kunt geven. Het is een kwestie van zoeken. Ik zou stekkers en schakelaars en de zekeringen/relais kast inspecteren op corrosie en eventueel goed schoonmaken. Weerstand over kabels meten om eventuele draadbreuken op te sporen. Daarnaast alle relais nummers opschrijven mocht het vorige niet geholpen hebben en vervolgens via instructieboekje/internet bepalen welk relaisnummer hier mee te maken kan hebben en eventueel vervangen. Ze zullen voor die auto lastig te vinden zijn, ik heb echter nog een doos vol van die dingen liggen en doe er helemaal niks mee. Als ik je blij kan maken met een bepaald exemplaar dan stuur maar een mailtje, als ik het desbetreffende nummer heb mag je hem zo hebben als je hem op komt halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.