Volkswagen SPOED!!! T4 2.4 AAB: Vermogen verlies

Bouwjaar: 1993

De bus loop prima, maar als er vermogen wordt verlangd doet hij het niet zo best. Als de klant er een beladen aanhanger achter doet en een aantal km er mee rijd zak hij weg en loopt dan op 4 of 3 cillinders en gaat wit roken, volgens mij is het de koppaking. Als hij de aanhanger afkoppeld en bus laat afkoelen loopt hij weer als vanouds. Wie kent dit probleem.

no problem

Geplaatst door no problem (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij koppakking moet je koelwaterverlies opmerken, doet me meer denken aan slechte verbranding of te weinig brandstofopbrengst.Probeer eens een nieuwe brandstoffilter of controle pomptiming.

robert10074 (0), 19 jaar geleden

Kijk ook naar de motorolie, de peilstok EN de vuldop. Als er een wittige smurrie aan de dop zit, komt dat doordat er koelvloeistof bij de olie komt. Dan is dus de pakking lek.
Die smurrie kan daar trouwens ook komen wanneer je bij koud weer steeds korte stukjes rijdt en de motor niet voldoende warm wordt. Maar dat lijkt me bij jou niet het geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.