Volkswagen Golf III : Vermogensverlies

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 66 kW

Hoi allemaal,

Wij zitten met een raar probleem, sinds een week of 4 zijn wij na een lange reis naar Portugal terug in Nederland.
Tijdens de heenreis, trok onze auto op de snelweg in zijn 5de versnelling met het grootste gemak de bergen over en had een gemiddeld verbruik van 1:16 bij 115 km. per uur. Op de terugreis merkten wij, dat de auto minder goed naar boven wilde en moesten we soms zelfs terug naar de 4de versnelling. De weersomstandigheden waren heen en terug exact hetzelfde.

Terug in Nederland werd het er niet beter op; bijvoorbeeld de acceleratie van 80 naar 120 km. gaat in de 5de versnelling erg traag, het gemiddeld verbruik blijft gezien de voorgaande jaren, prima.

Voor de reis, hebben we alle electrische componenten vervangen: bougies, de complete onstekingsmodule, alle bougiekabels, de bobine et cetera.
Ook de filters, de uitlaat, diverse sensoren en de olie zijn vernieuwd.

Heeft één van onze kanjers hier een mogelijke verklaring voor???

Bijvoorbaat weer erg bedankt.

Groetjes Martina

Martina

Geplaatst door Martina (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Martina..

Heb je de mogelijkheid om hem eens uit te lezen..?

Groeten Stefan

pascal 1977 (0) PRO, 14 jaar geleden

is het niet zo dat je koppeling begint te slippen, dat probleem begint meestal in de 5de versnelling

Mausx (0), 14 jaar geleden

kan zijn door andere brandstof in het buitenland, mischien bij een kleine lokale pomp vandaan, mischien vuil en/of vocht daarin.

mogelijk brandstoffilter of injector vervuild. helpt waarschijnlijk om het brandstoffilter te vervangen en injectiereiniger toe te voegen in de tank.

Martina (0), 14 jaar geleden

Hoi allemaal,

Stefan, we hebben die mogelijkheid niet, maar onze VW garage natuurlijk wel; dit gaan we als de klachten na onze ingrepen zo blijven, zeker doen.

Pascal, de hele koppeling is compleet vernieuwd, er is helemaal geen enkele vorm van slippen waarneembaar.

Maurice, we hebben in het buitenland zo goed mogelijk getankt, bijna alleen maar merkpompen en op de de plaats van bestemming alleen BP. Hiervoor moesten we wel 45 km rijden, maar we kennen de problemen met buitenlandse merkoloze benzine en die zouden idd deze problemen kunnen veroorzaken. Zou het dit al zijn geweest, dan zou dit in Nederland op den duur toch tot het verleden moeten gaan behoren. In Nederland tanken we alleen BP.

Vanmiddag gaan we even een nieuw brandstoffilter en luchtfilter halen.
Vanochtend de verdeelkap en rotor gecheckt, maar deze waren beiden in prima conditie, kan ook niet echt anders na 16.000 km, wel even de rotor licht opgeschuurd.
Ook gaan we maar kijken of er ergens valse lucht wordt aangezogen, maar is het dan niet zo, dat ook de motor erg onregelmatig moet gaan lopen?
A.s. zaterdag redelijk lange rit en dan maar weer eens Wijnss toevoeging erin, we hebben echter weinig hoop hierop, omdat we net in een vrij korte tijd ruim 9000 km
hebben gereden.

We zoeken verder en houden jullie op de hoogte, tips blijven natuurlijk altijd zeer welkom. Met jullie hulp komen we er zeker weer uit.

Groetjes Martina

Martina (0), 14 jaar geleden

Hoi allemaal,

Auto is vanochtend uitgelezen er werd in eerste instantie 1 storing gevonden.
Dit bleek de Hallgever te zijn.
Nu is vlak voor onze reis naar Portugal de hele ontstekingsmodule vernieuwd en daarbij uiteraard ook de hallgever.
We hebben de monteur gevraagd de motor even te starten en toen was ook die storing weg en gaf de computer 0 storingen aan.
Hartstikke mooi natuurlijk, maar we zijn voor wat betref het probleem terug bij af en gaan daarom maar vrolijk verder zoeken.
We houden jullie op de hoogte en danken jullie weer heel hartelijk voor de suggesties en goede raad.

Groetjes martina

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.