Volkswagen Golf: Vermogenverlies...

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 81kW TDi

Beste mensen, Ik heb het volgende probleem. Een viertal jaar lang bestuur ik mijn 110pk sterke Golf zonder ooit enige problemen gekend te hebben. Echter sinds aantal maanden merk ik dat ik geen power heb die ik voorheen wel had. Kan zelfs een Golf met 90pk niet meer bijhouden.

Ik moet helemaal het gas intrappen wil ie wat vooruit komen. De turbodruk lijkt er van af (hoor hem niet meer zo fluiten als voorheen). Snel accelereren is er niet meer bij!

Wanneer ik de cruisecrontrol gebruik met snelheid >140kmu, vermindert de snelheid met 10kmu omdat hij niet kan bijtrekken. De top van mijn auto is overigens aardig ingezakt....plm 150kmu....!

Tijdens beurt maand geleden zijn alle filters vernieuwd. Geen problemen tegen gekomen dus. Mijn vraag is: waar kan vermogensverlies nog meer aan liggen? Gasklep? Luchtmassameter?

Grt Bastiaan

ps: heb niet zoveel verstand van autotechniek...

9

Geplaatst door 9 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarschijnlijk is de luchtmassameter de boosdoener, deze is overigens uit te lezen op werking.

paul,

9 (0), 17 jaar geleden

is het een bevestiging als ik mede deel dat wanneer ik de cruiscrontrol gebruik met snelheid (>140kmu), de snelheid met 10kmu vermindert omdat hij niet kan bijtrekken? top van mijn auto is overigens aardig ingezakt....plm 150kmu....!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.