Volkswagen Golf: Versnelligsbak of koppeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Volkswagen Golf 1.9 SDI bouwjaar 1999

Het volgende probleem heeft zich voor gedaan. Kwam aanrijden stopte zette de auto in de achteruit. Liet de koppeling opkomen vervolgens leek het net of ik ergens tegen aan reed. Schakelde de eerste versnelling weer in reed een stukje naar voren om vervolgens de achteruit weer in te schakelen. Deze keer geen probleem er lag ook geen steen of zo op de weg. Dit probleem heeft zich twee maal voorgedaan precies het zelfe ook vorwaarts aan komen rijden remmen tot stilstand gekomen achteruit ingeschakeld weer het zelfde gevoel er blokkeerde iets. Alleen bij de tweede keer schakelde ik de eerste versnelling en blokkeerde deze ook. Koppeling opnieuw ingetrapt toen ging de auto wel vooruit. Vervolgens 1500 km gereden (terug reis van vakantie) Geen enkel probleem meer gehad? Eeen paar keer geprobeerd maar niks. Wat kan dit zijn? De kilometerstand is 205000 km. Koppeling is nog niet eerder vervangen.

nielsjansen1976

Geplaatst door nielsjansen1976 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (30) PRO, 17 jaar geleden

niels je zou denken dat je twee versnellingen tegelijk ingeschakeld had en dan zal er iets met de afstelling zijn maar meer is er zo niet van tezeggen.
misschien verstandig om je afstelling van je schakelmechanisme telaten controleren en of er niks los zit of er veel speling heeft.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.