Volkswagen PASSAT CL VARIANT TDI 66 KW: versnelling 2-3 gaat moeizaam

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1890

Beste alle,

Sinds enkele dagen hebben wij een Passat Variant 1.9 TDI 157.000km aangeschaft. En heb gemerkt dat wanneer je schakelt vanuit 2 naar zijn 3de versnelling je toch wel wat harder moet drukken voordat die ook erin komt.

Waar kan dit aanliggen?

djbosanac

Geplaatst door djbosanac , lid sinds 10 jaar geleden

6 Reacties

ricky PRO, 3 jaar geleden

Alle andere versnellingen schakelen op dat moment wel gewoon goed?
Zo ja, dan mogelijk probleem in de versnellingsbak met z'n 3e versnelling maar gaat hij bijvoorbeeld soms ook slechter in z'n 1e of in z'n achteruit met bijgeluiden dan kan het ook een ander probleem zijn.

djbosanac, 3 jaar geleden

Wanneer je in der ochtend wilt doorschakelen naar zijn 3 dan gaat het moeizaam. Echter maakt het geen gek geluid. Je moet alleen wat harder drukken dan normaal.

Maar zodra je al aan het rijden bent en je schakelt bijvoorbeeld terug of naar zijn 3 dan gaat het gewoon weer goed.

ricky PRO, 3 jaar geleden

Misschien eens nieuwe bakolie erin en dan even aankijken maar het zou ook een beginnend probleem kunnen zijn. Om dat het beste te kunnen beoordelen dan kan je het beste er een monteur mee laten rijden die het zelf kan voelen.

djbosanac, 3 jaar geleden

Ah dat is jammer auto heeft 158.000km gereden normaal doe je dat nooit of minstens bij 300.000km maar zal kijken hoe duur dat is

ricky PRO, 3 jaar geleden

Nou bij vw gebeuren er helaas wel ergere dingen hoor en nog ver voor jouw km stand. Maar laat er anders eerst even een monteur mee rijden en horen wat hij zegt.

Beste antwoord, geplaatst door djbosanac, 2 jaar geleden

Nieuwe olie doet wonderen, nu geen last meer.
Het wordt kouder dus hopelijk dan ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.