Volkswagen Golf III : versnelling achteruit kraakt

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 85 kw

Hallo allemaal, Ik heb nu een golf 3 met een 2.0 liter motor waarvan de versnellingsbak kraakt in z'n achteruit. Nu wil ik eerst het oliepeil controleren maar ik weet niet waar de controle/ bijvuldop zit bij dit type versnellingsbak. Op de zijkant zie ik 1 plug zitten maar ik wet niet of dit de aftap of conrole/bijvulgat is. Wie kan mij hier meer over vertellen? Bijv. hartelijk dank.
Groet, Gerlof

Gerlof007

Geplaatst door Gerlof007 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Als hij kraakt dan zal dat niet liggen aan het oliepeil.
Kraakt hij ook als je pedaal intrapt en even wacht en dan pas in achteruit zetten?

Gerlof007 (0), 14 jaar geleden

Nee hij schakeld soepel in z'n achteruit, maar als je de koppeling op laat komen en begint te rijden begint hj te ratelen en te kraken. Dus wil toch ff kijken of er nog genoeg olie in zit, maar waar......? zoals mijn vraag hierboven. Gr, Gerlof

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Gerlof..

Zo te horen klinkt dat niet gezond,waarschijnlijk kom je de bak aan het demonteren en hier een andere onder aan het plaatsen..

Heb hetzelfde bij een Golf 2 16v gehad,stationair achteruit ging nog wel,maar gaf je een klein beetje gas,dan begon hij te hakkelen en te kraken,hij maakt toen alles,behalve goede geluiden.

Zie :
[url=http://img35.imageshack.us/i/47853441.pn...][img]http://img35.imageshack.us/img35/9996/47...[/img][/url]

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Achteruit tandwielen zijn stuk denk ik zo te horen,bakolie niet,want dan vooruit ook niet best.

Gerlof007 (0), 14 jaar geleden

Hallo alemaal, Ik heb het oliepeil gecheckt en heb maar een half litertje olie bij hoeven vullen. Dit heeft inderdaad geen effect. Er zal dus een andere bak onder moeten ben ik bang. Weet iemand een bak te koop voor een golf 3 2.0 liter 85 kw achtklepper uit 1995? Groet, Gerlof

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Gerlof

Voor onderdelen is bv Marktplaats je beste vriend..:)

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.