Volkswagen Golf: versnellingsbak

Bouwjaar: 1990

Ik heb sinds een week een golf 2 1,3i uit 1990 met een 4-bak.Schakelen van 1 tot 4 gaat goed,maar sinds gisteren krijg ik de pook niet meer in zijn achteruit gedrukt.Zit het probleem bij de schakelstangen,of in de bak zelf?groeten marcel

marcel6984

Geplaatst door marcel6984 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Schakelstangen op de scharnierpunten te ruim of verkeerd afgesteld.

Eventueel op de sloop een ander schakelmechanisme halen. Je hebt ze daar voor het uitzoeken.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

het zit vaak in de kogel onder aan de pook. als je de pook enigzins forceert dan lukt het vaak wel is een bekend probleem

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Daar is bij de dealer een reparatiesetje voor te krijgen. Het bevat enkele onderdelen van het pookmechanisme.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

vandaar mijn advies

marcel6984 (0), 18 jaar geleden

heb vandaag schakelstangen losgehaald bij schakelvinger,want ik kon niks vreemds zien.wel was er een rubber uit elkaar gevallen.een collega heeft toen handmatig de schakelstang in zijn achteruit proberen te zetten.dit lukte niet,volgens hem is de achteruit kapot in de bak.denk dat ik toch de bak moet vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.