Volkswagen Corrado 1990: versnellingsbak demonteren

Bouwjaar: 1990

Hallo techneuten , ik heb een vraag .van een corrado de versnellingsbak demonteren is dit veel werk, en wat moet ik allemaal los halen.

richard9664

Geplaatst door richard9664 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

eerst foutcode uitlaten lezen
groetjes ceesie

opc8275 (0) PRO, 19 jaar geleden

misschien krukassensor ??

werner11948 (0) PRO, 19 jaar geleden

eerst dtc uitlezen ,dan ook even onderdruk op retourleidingen trekken en kijken of er geen olie mee uitkomt samen met diesel als dit het geval is dan zijn de dichtingen van de verstuiverbruggen lek.

Fonszarelli (0) PRO, 19 jaar geleden

De verstuiverringen geven inderdaad regelmatig problemen, en deze motoren zijn daar supergevoelig voor. Bij twijfel gewoon vervangen!

mobi (0) PRO, 19 jaar geleden

Ligt het niet aan het distributie-relais (hoofdrelais). Dit relais zorgt ervoor dat belangrijke componenten van spanning worden voorzien. Is te vinden onder de motorkap in de relaisbak links bij de paravaan. Hebben wij ook eens aan de hand gehad, toen wou de motor ook niet aanslaan. Als je dan de auto van contact afzette en opnieuw startte kon het zijn dat hij dan wel weer meteen aansloeg. Was echt een af en toe storing en ook moeilijk te vinden.

richard9664 (0), 19 jaar geleden

Ben vandaag weer aan het zoeken geweest, hij starte meteen , liep 20/30 seconden en sloeg toen af.
Draai je dan de verstuiverleidingen los dan komt er ook geen spatje diesel uit.
Ik zit meer te denken aan een electrische storing , die brandstoftoevoer word afgesloten lijkt het wel.
Ik krijg hem dus nu ook met geen mogenlijkheid meer aan het lopen maar waarschijnlijk stap ik er morgenvroeg in en draai de sleutel om en loopt hij meteen !!!

Dus weer geen oplossing gevonden vandaag, iemand nog suggesties, dan hoor ik het erg graag zul je begrijpen.

B.v.d. Richard.

mobi (0) PRO, 19 jaar geleden

Richard, als ik jou was zou ik toch eens naar het relais kijken zoals ik dinsdag al bericht hebt. Lijkt verdacht veel op een storing die wij ook gehad hebben. Vooral het ontbreken van brandstof bij de verstuiverleidingen en het spontaan weer aanslaan bij een volgende start wat dan weer niet te verklaren is.

richard9664 (0), 19 jaar geleden

Mobi , ik heb gekeken naar het relais maar weet eigenlijk niet welke je bedoelt.
Als ik onder de motorkap kijk zie ik rechts , bij de accu, wel 2 relais zitten ,bedoel je deze relais ? En hoe kan ik ze controleren , of moet ik ze gewoon vervangen ?
Ik krijg steeds meer het bange vermoeden dat de gereviceerde pomp niet goed is , nadien zijn de problemen eigenlijk begonnen.
Word vervolgd.............

Richard

check

Beste antwoord, geplaatst door richard9664 (0), 19 jaar geleden

Jongens , het mysterie is opgelost...........
Je raadt het nooit maar de nieuwe ( gereviceerde ) pomp is kapot .Tja , daar zoek maar naar he !
Heb de auto , die overigens steeds sneller afsloeg, op de vrachtwagen gezet en hem laten uitlezen bij het bedrijf waar die pomp vandaan kwam.
De computer in de brandstofpomp bleek defect.
Ben dus blij dat het euvel ontdekt is , ik begon al bijna aan mezelf te twijfelen en had al een jerrycan benzine klaarstaan om hem af te fikken , hahahah
In ieder geval bedankt voor de reactie's en euhh , sleutel ze nog collega's !!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.