Volkswagen Passat: vervanging carterontluchtingsslang

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 monop.

Hoi, De carteronluchtingsslang, met 3 uiteinden is niet meer leverbaar. Ik heb stad en land afgezocht naar een simpel stukje oliebestendig slang met dezelfde binnendiameter zodat ik met een 3 weg koppelstuk dit kan namaken, maar dit lijkt-tot mijn verbazing- ook niet leverbaar.. Het origineel was zeer zacht en week geworden, ook gewoon niet-oliebestendige slang?
Anyway, ik heb nu met waterslang een noodoplossing gemaakt en houd het in de gaten hoe lang dit goed gaat.
Heeft iemand een idee hoe ik aan 15-16mm binnendiam. oliebestendige slang voor dit doel kan komen?
Allicht zal ik niet de eerste zijn die hierop stuit.

Tevens vraag ik me af waar dat uiteinde heen loopt, die aan de alu buis vast zit die naar de onderkand van het blok gaat?

enfielddnepr

Geplaatst door enfielddnepr (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Hoe die precies loopt bij dit blok weet ik niet meer maar het doel is om de carterdampen en de druk vanonder de zuigers (carterpan) terug te voeren naar de inlaat.
Je zou op een sloop kunnen kijken of daar nog een redelijke originele slang te krijgen is. En anders zal de dealer of een automaterialenzaak of iets dergelijks vast wel iets hebben wat er een beetje op lijkt en wat je zou kunnen aanpassen met plastieke verloopstukjes of T stukjes e.d.

enfielddnepr (0), 12 jaar geleden

Hoi ricky, Ik weet wat de bedoeling is van carterontluchting, die derde aansluiting snap ik in dit geval niet.
Bij de sloop zijn alle slangen gaar, compelte blokken van dit type gaan allemaal 'voor de export'.
Alle automaterialenzaken en merkendealers in mijn woonplaats hebben-tot mijn verbazing- geen oliebestendige slang van deze diameter.
Het sneue is dat ik hier bij de VW dealer moest uitleggen waar de carterontluchting voor nodig is...

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Arie; bij tuincentra kan je van die gele slang kopen in diverse diam. Superspul en versterkt. Autokachelslang zou ook kunnen want wat VW tegenwoordig monteerd is zo snel uitgehard dat het als los zand uit elkaar valt als je het vast pakt, het is dus snel beter. Groeten.

enfielddnepr (0), 12 jaar geleden

Zeer interessante tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.