Volkswagen Tiguan 2013: Verwarming

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: CCZ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 132

Heb hier een Tiquan staan 2.0 TFSI met climatronic van bj 2013.
Probleem is dat de bijrijders kant geen warme lucht wil blazen. de kleppen werken zover we kunnen zien allemaal. Geen foutcode's met uitlezen climatronic.
Wie heeft er een idee

eric2751

Geplaatst door eric2751 PRO , lid sinds 18 jaar geleden

6 Reacties

bert klein PRO, 3 weken geleden

Bedienings hevel wil nog wel eens defect gaan binnenste vertanding v/d hevel, op het oog werkt deze wel maar de vertanding ligt er uit, meestal ligt deze hevel er naast.

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Sensor rechts in dashbord geeft de juiste temperatuur aan ?

eric2751 PRO, 3 weken geleden

Hoe kun je dat controleren en welke hevel bedoel je dan. zie afbeelding

.

eric2751 PRO, 3 weken geleden

Onderstaand de uitstroomtemperaturen weergegeven (koelvloeistof ca 80 graden). De ventilatie staat volgas, op de hoogste temperatuur zowel links als rechts. De richting van de ventilatie is gericht naar de voeten en boven naar de borst. Naar ons inzien klopt dit (met wat je voelt)

.

eric2751 PRO, 3 weken geleden

Kortom de gehele rechterzijde blijft zo'n beetje koud. Ook de voorruitverwarming zodra je de helft van het rooster passeert op het dashboard van links naar rechts slaat de temperatuur om van warm naar koud.

eric2751 PRO, 5 uur geleden

We zijn eruit aan en afvoer van de kachelradiateur beide warm. Kleppen nog gecalibreerd. Bleef uiteindelijk de radiateur zelf over. Deze verwijderd en gecontroleerd. Zat vol met ketelsteen, geen doorstroming. Koelsysteem gespoeld en nieuwe kachelradiateur erin. Auto weer lekker warm aan beide zijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.