Volkswagen SHARAN: Verwarming functioneert slecht

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: BRT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Bij onze Volkswagen sharan wordt de verwarming niet echt warm. Ook als je de temperatuur op maximaal zet. De koelvloeistof temperatuur wordt redelijk snel 90 graden, dus lijkt het me dat de thermostaat goed is. De verwarming achterin blaast ook bijna niet. Zowel op handmatig als automatisch. Graag tips wat te controleren of hoe op te lossen.

oscar.manon

Geplaatst door oscar.manon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Hoe voelen de slangen van de kachelradiateur aan ? bij de koude start moeten deze slangen het eerst warm worden en gaat er nog geen warme koelvloeistof naar je radiateur.
Wordt de slang naar de radiateur ook warm , is de thermostaat niet goed.
Deze verdenk ik trouwens zo wie zo .
Airco staat neem ik aan uit .
Kachelkleppen opnieuw inleren , zodat ze zeker sluiten en er niet stiekem koude buitenlucht bijgemengd wordt.
Interieurfilter zit niet verstopt ?

oscar.manon (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor je tips. Zowel met airco aan als uit geprobeerd. Geen echt merkbaar verschil. Ik zal het interieurfilter even controleren. Waar zit die? Er wordt ook veel geschreven over de recirculatiepomp. Waar zit die ongeveer?

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Interieurfilter zit aan de passagierskant onder de voorruit , te bereiken via de motorruimte , moet wel het 1 en ander aan plastic afdekking voor verwijdert worden , op you tube staat wel een filmpje.

oscar.manon (0), 8 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het probleem was lucht in de koelwaterslang. Er zat lucht bij de recirculatiepomp (net boven de rembekrachtiger). Door een paar keer te knijpen in de slang, kon de pomp weer water pompen. Daarna werd de verwarming weer goed warm. Ook achterin de auto. Als tip om te controleren of je standkachel werkt, kan je onder de auto ook voelen of deze slang en buizen warm worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.