Volkswagen Sharan: Tikkend geluid in versnelling 4/6

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik heb een Volkswagen Sharan uit 2009. Deze geeft een constant tikkend geluid voorin de auto als ik in de 4de of 6de versnelling rij. Dit geluid wordt harder als ik sneller ga rijden, maar als ik schakel, de koppeling ingetrapt hou, of de versnelling in 1, 2, 3, 5 staat, is het geluid weg. Hij rijdt verder prima. Vershillende garages bezocht, egr klep of tandwieltjes in de versnellingsbak lag het aan volgens hun, reparatiekosten zouden makkelijk 1000-2000 euro zijn. Zou dat kunnen?

csms

Geplaatst door csms (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Zoals jij het zegt zou ik ook denken aan een lager oid in de versnellingsbak maar tis lastig te zeggen vanachter de pc. Is het geluid hard genoeg dat je het kan filmen zodat wij et ook kunnen horen?
p.s. Mocht het een lager of wat dan ook in de versnellingsbak zijn dan zou een beetje garage wel het verschil kunnen horen tussen de bak en een egr klep.... Misschien heb je 2 problemen en de 1 zegt egr en de ander de bak? Of twijfelen ze tussen egr of bak?Bij het 2e dan geen goede garage.

csms (0), 8 jaar geleden

Hallo ricky,

Ik heb het geprobeerd op te nemen met m'n mobiel, maar dit is het duidelijkste wat ik krijg:
https://www.sendspace.com/file/h4vnh3
Als het niet duidelijk genoeg laat het me weten, dan neem ik volgende keer de filmcamera mee.

Het twijfelen tussen de egr en bak was bij een niet-Volkswagen garage.

voyager (0), 8 jaar geleden

Voor de duidelijkheid, vraag loopt het tikkende geluid op met de snelheid mee? Bedoeld: is het geluid harder(luider) of sneller (met de snelheid mee)?

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Zo te horen trek je door in denk z'n 4 en dan hoor je niks en dan naar 5 en dan dat geratel? Lijkt op een kapot lager of tandwiel in de bak. Beste is om naar een garage te gaan die ook versnellingsbakken doet.

csms (0), 8 jaar geleden

[quote=voyager]Voor de duidelijkheid, vraag loopt het tikkende geluid op met de snelheid mee? Bedoeld: is het geluid harder(luider) of sneller (met de snelheid mee)?[/quote]
Het geluid blijft even hard in z'n 4 met een snelheid tussen 50-80 en in z'n 6 met een snelheid van 80-130. Het begint als ik mijn voet van de koppeling haal en stopt weer als ik erop trap.

[quote=ricky]Zo te horen trek je door in denk z'n 4 en dan hoor je niks en dan naar 5 en dan dat geratel? Lijkt op een kapot lager of tandwiel in de bak. Beste is om naar een garage te gaan die ook versnellingsbakken doet.[/quote]
Ik geef gas in z'n 3 (of 5), zet hem in z'n 4 (of 6), haal de voet van de koppeling, en dan hoor je rond 0:02-0:03 het geluid. Behalve dat geratel rijdt de auto prima, rest van de versnellingen geen problemen mee.

Hoeveel zou een kapotte lager of tandwiel gaan kosten? Klopt die prijs ongeveer die de garage zegt? De VW garage hier in de buurt is een Bosch Car Service

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja ik denk het, een bak reparatie kost veel tijd en sommige onderdelen zijn ook niet echt goedkoop maar mocht het zo zijn dat het aan de bak ligt dan zou ik gewoon een goede sloperij benaderen en een tweedehandse bak (laten) monteren. Ligt er maar net aan welke sloperij en wie de bak dan gaat monteren, dat kan een hoop geld schelen. Ik zelf ga altijd naar www.autodemontagerutte.nl die zijn goed en niet moeilijk. Je kan ook eens www.ronald-morien.nl vragen, die monteren ook dacht ik. Je moet gewoon even rondbellen en vergelijken maar eerst moet het zeker zijn wat er aan de hand is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.