Volkswagen Sharan: Diverse storingen van electrisch aard!!!

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 85kw

De auto is in onze bezit al bijna 5 jaar en op zich zijn we tevreden (veel ruimte, redelijk verbruik 1:10, en alle comfort, 4 el. ramen, abs, cruisecontrol, climatcontrol en noem het maar op). Echter al die tijd worden we achtervolgd door diverse stroomstoringen.

In eerste instantie ging auto niet aan. Als we de sleutel omdraaiden hoorden we alleen een klik. Als je sleutel langer omgedraaid hield ging de auto wel aan! Op een gegeven moment ging de auto helemaal niet meer aan en we kregen advies om startmotor te vervangen. Dit hebben we gedaan maar na een week of 2 weer hetzelfde liedje. Tijdens een van de bezoeken aan de garage werd de klem rond de rode draad die naar de accu loopt ingedrukt met een tang (er zou slecht contact zijn) en dit hielp wel tijdelijk. Een half jaar startte auto probleemloos maar nu begint het weer!

Een andere "probleem" is dat af en toe bij de stoplichten bijvoorbeeld, maar ook enkele keren tijdens het rijden, zowel airco als de radio uitvallen. Motor blijft gewoon draaien en na een seconde gaat alles weer aan!

Derde probleem die deze week voor het eerst optrad is dat de auto tijdens het rijden in een keer raar begon te doen. De auto schokt en komt niet meer op toeren (alsof je niet genoeg benzine hebt) ook komt er dan een klikkend geluid onder het dashboard van een relais. Alle lampjes gaan knipperen en auto komt heel moeizaam op gang. Ik ben toen gestopt, auto uitgezet. Met veel moeite weer aangekregen en daarna deed auto het weer normaal. Alleen lampje van de motor storing bleef branden. Ik heb alle contacten ingespoten met de contactspray en toen ging de storingslampje weer uit. Nu gebruik ik de auto al een week zonder enkel probleem. Auto start goed en trekt goed door! Eigenlijk niets aan de hand, maar ik heb er geen vertrouwen in. In de zomer staat vakantie naar Kroatië in de planning en ik wil het voor die tijd oplossen.

Ik heb diverse forums doorgebladerd maar nergens kon ik antwoord vinden op waar ik moet zoeken en hoe te werk gaan. Uit verhalen van anderen is ook gebleken dat een bezoek aan de VW dealer weinig oplevert! Ik ben erachter gekomen dat VW Sharan een kwaaltje heeft in de form van kabelbreuk in de deuren en de achterklep. Zou dit probleem kunnen zijn??? Een van mijn achterramen werkt al een tijdje niet en in de achterklep waren zo goed als alle draden kapot. Draden in de achterklep zijn gemaakt, het raam niet!

Wie heeft een idee, waar kan k beginnen en hoe te werk gaan???

Bij voorbaat dank,

Alex

Imex1

Geplaatst door Imex1 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1595) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou beginnen om alle massa en plus kabels eens goed te controleren.
De massa kabel tussen motor en chassis onder de accu wil nog wel eens weg roesten.
In spuiten is een tijdelijke oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.