Volkswagen Golf V: vibrerende koppelingspedaal --> versleten koppeling?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Goedemiddag,

Ik heb sinds een maand of 3 last van een vibrerende koppelingspedaal. Als je je voet op de koppeling houdt dan tril deze. het lijkt wat erger te worden dan 3 maanden geleden. Kan dit duiden op een versleten koppeling? Hij schakelt nog wel soepel maar ik merk wel dat als je schakelt en je wilt weer versnellen en je laat de koppeling opkomen , deze dan met een soort schok los laat en de auto zijn weg vervolgt. Niet echt soepel/vloeiend zeg maar.

Typerend is dat die sinds die tijd ook wat slechter is gaan rijden. doorschietende toeren en schommelig rijden bij constante snelheid. toeval? of een gevolg misschien hiervan.

Ik hoor graag jullie mening / oplossing.

Bedankt,

Sjoerd

Haringkop

Geplaatst door Haringkop (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tiguan (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kan aan de koppeling liggen drukgroep drukvingers zijn niet meer goed . het beste is als je dat door een Garage laat controleren.

Gr
Tiguan

V-R32 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kan aan je drukgroep of druklager liggen. En als je koppelingsplaat versleten is, en de popnagels in je koppelingsplaat in je vliegwiel gaan vreten kan je ook last van een schokkend koppelingspedaal krijgen. Is het aangrijppunt van je koppeling laat?

Haringkop (0), 13 jaar geleden

Husam,

Nee, dat niet. Is niet veranderd volgens mij tov toen die het niet deed. Is gewoon ongeveer halverwege de 'travel'


Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.