Volkswagen Up! 2012: Vocht

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: CHY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 44

Hallo,

Inmiddels al veel gelezen over vochtproblemen in de VW up.
Mijne is van 2012 en heb hem als eerste eigenaar in bezit.

In de loop der jaren is er steeds meer vocht ontstaan in de auto. Dit eerst opgelost met vochtvreters. Echter is de auto inmiddels zo nat, dat ik in de winter de auto aan 2 zijden moet krabben. Ook voel ik het terug in de bekleding die soms nat of alleen klam voelt. En het ruikt inderdaad muf in de auto.

De auto is helemaal origineel, ook het eerste voorruit zit er nog in. de raamomlijsting is inmiddels ook vervangen aan de linker portier.

Verder gaat de auto elk jaar naar de garage voor onderhoud, er is nog niks boven water gekomen wat betreft het vocht. In 2023 gaat de auto naar een andere garage, waar ik dit probleem (en probleem met de remschijven) ga voorleggen. De auto heeft pas 140k gereden.

Ik ben na al die jaren toch benieuwd of er nou echt een wonderlijke oplossing bestaat...

Jspits1980

Geplaatst door Jspits1980 , lid sinds 2 weken geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Is het onder de matten wel droog ?

jan T PRO, 2 weken geleden

is de afvoer onder de paravaan wel vrij van bladeren dit is een veel voorkomend iets deze moet elk jaar schoon gemaakt worden anders loopt het water zo de wagen in.
controleer dat eerst eens motorkap open rubber weg bij voorruit en het paneel iets op tillen en l en r voelen of er bladeren in liggen en of de af voer l en r open is.

groetjes jan

ricky PRO, 1 week geleden

Precies wat hierboven staat controleren, maar ook lekken ze wel eens langs het rubber van de achterwisser door. Ook dan na een tijd werkt de achterklep knop niet meer door het vocht wat erin is gelopen. Is de kofferbak/reservewiel bak vochtig?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen UP of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.