Volkswagen Golf 2014: Vocht in Golf 7 xenon lampen

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 TSI

Mijn Golf 7 heeft na ritten met xenon lichten aan soms vocht in de behuizing (zie foto's). Is dit een probleem? Wie weet raad?

hans1971

Geplaatst door hans1971 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

nee als het is zou als op de foto is dat geen probleem ze doen er ook niks aan omdat zeggen ze het condens is heb daar een bericht over gelezen.

groetjes jan.

vwer (0), 10 jaar geleden

Dit heb ik ooit bij mijn vw bora gehad en toen hebben ze de volledige lampen vervangen omdat er waarschijnlijk een assemblage probleem was ,mijn passat heeft ook xenons en die blijven mooi helder,ook als het koud is.
Ik zou toch naar de dealer gaan want dit is niet normaal.

derkmans (0), 10 jaar geleden

Ik heb t ook: "hoort erbij" .

vwer (0), 10 jaar geleden

Volgens de keuring hoort dit er niet bij,als je lichtbeeld verstrooid of vertekend is door die condens is het een afkeur,zeker bij xenon.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=vwer]Ik zou toch naar de dealer gaan want dit is niet normaal.[/quote]
Moderne koplampen hebben een geventileerd systeem waardoor lucht stroomt. Vanwege dit open systeem zijn er binnen de koplamp verschillende klimaatzones.
Er zijn zeer hete plekken waar het glas wordt verwarmd door de verlichting of de motor en er zijn koelere plaatsten doordat de rijwind de lampen op die plekken afkoelt.

Eigenlijk is er niet aan te ontkomen tenzij er een kleine vochtvreter wordt geplaatst, bijv. die kleine zakjes met korrels.

Gr. paul

derkmans (0), 10 jaar geleden

Juist!

hans1971 (0), 10 jaar geleden

De reactie van mijn Volkswagen dealer:
"Volgens de fabrieksspecificaties (i.o.m. de afdeling garantie), is dit een verschijnsel waar geen reparatie is vereist. Het wordt
veroorzaakt door de ventilatiekanalen in de koplamp, inzake het een xenon-lamp betreft. Het heeft geen effect op de levensduur of werking van de koplamp."

Bij buitentemperaturen vanaf 7 graden heb ik geen condensvorming meer gezien.

De condensatie bij lage temperaturen dan maar als gegeven beschouwen.

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

ja iets anders heb je niet aanmogelijkheden.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.