Volkswagen 0: voedingsspanning koelvloeistoftemperatuursensor te hoog?

Bouwjaar: 2006

Ik heb hier een golf tdi met een probleem. Soms wil de auto afslaan of gaat stotteren. Het lampje van het voorgloeien gaat dan knipperen, de meters op het dashboard vallen uit. Na een paar tellen is alles weer normaal. Als ik de auto uitlees krijg ik geen foutcode. Iemand vertelde mij dat er dan een probleem in een stekkerverbinding moest zitten. De computer zou dan reageren alsof je het contact af zet en dat is de reden dat er geen foutcode in kwam. Nu was ik begonnen om alle zenders en aansluitingen te controleren op hun goede werking en ik stuit meteen op een probleem. De koelvloeistoftemperatuursensor(4 aansluitingen) heb ik gecontroleerd (weerstand tussen pin 1 en 3 oke), maar op de stekker zou op pin 3 5 volt moeten komen staan met het contact aan en de stekker los (accuspanning op pin 1).

Echter meet ik hier 7,3 volt! (pin 3)

Heeft iemand hier een verklaring cq oplossing voor?

alvast bedankt.

Fredje

Geplaatst door Fredje PRO , lid sinds 16 jaar geleden

7 Reacties

peter PRO, 16 jaar geleden

wat is motor nr is het een golf 5

Fredje PRO, 16 jaar geleden

Het is een golf type 3 station tdi 66kw/90pk van 1997

peter PRO, 16 jaar geleden

hoe je aan die 12V komt op punt 1 kan ik niet verklaren moet 5volt zijn of je hebt op punt 4 gemeten temp-meter dashboard dit is 12V maar ik denk dat niets te maken heeft met je storing heb je een relais nr 109 in zekeringkast zitten wat is de kleur.

Siem Bijman PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad typisch een geval relais 109

Fredje PRO, 16 jaar geleden

Op de stekker aan de sensor staan codes 1 2 3 4. Op punt 1 staat 12v met contact aan en uit, op punt 3 staat 12v met contact uit en 7,3v met contact aan.

Relais 109 in zekeringkast is zwart van kleur en met witte cijfers 109 erop.

peter PRO, 16 jaar geleden

zwarte is nog de oude relais deze vern dan krijg je een grijse verbeterde versie

check

Beste antwoord, geplaatst door Fredje PRO, 16 jaar geleden

Peter en Siem, bedankt voor de tip. Ik heb vandaag een nieuw relais gemonteerd en we gaan nu kijken ofdat ie goed blijft lopen. Het probleem trad maar af en toe op dus het is even afwachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!