Volkswagen Golf II : Volkswagen golf II startmotor met of zonder pen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Heb een probleem met de startmotor. Nou heb ik een tweedehandse startmotor gekocht die ik zelf wil gaan monteren alleen heeft deze startmotor geen pen (niet origineel?). Die nu in de auto zit heeft wel een pen. Past dit wel? Volgens de verkoper is dit geen probleem en is de startmotor zonder pen zelfs beter. Wie kan mij helpen???

gr nas

Geplaatst door

Nas (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Wat bedoel met "pen"?

moderator 0
badge

12 jaar

Hmm bij de startmotor die erin zit steekt er een pin uit. Zie voorbeeld http://media.photobucket.com/image/start...
De startmotor die ik nu heb gekocht heeft de pin die uitsteekt niet maar alleen negen tandjes???

Nas 0

12 jaar

Dat is de as van het anker. Deze steunt in een bronzen lagerbus in het koppelingshuis zodat het anker niet scheef gaat trekken tijdens het starten.
De starter die jij dan gekocht hebt, is op een andere manier gelagerd. Vraag is ook nog of tijdens het starten de bendix ( het tandwieltje) ook net zover naar buiten komt als bij je eigen startmotor en of de draairichting hetzelfde is. Beide is simpel te controleren door met 2 fatsoenlijke hulpstartkabels de beide starters in werking te zetten.
Gaat als volgt: plus accu naar relaisaansluiting met 8 mm aansluiting ( waar in auto de dikke accukabel aan komt ) en min v/d accu naar startmotorbehuizing.
Dan met een hulpdraadje ook plus op de kleine aansluitstekker van het startrelais zetten. Zet de startmotor even vast in een bankschroef o.i.d.

moderator 0
badge

12 jaar

Past niet, als het goed is komt de bendix niet ver genoeg naar buiten om goed in de starterkrans tevallen en raakt de startmotor de binnenkant van het koppelingshuis.

kaleido 1 5420
badge vip badge

12 jaar

Een startmotor van een golf testen terwijl hij niet ingebouwd is betekend moord voor het apparaat. bij een golf zit een van de lagers namelijk in het versnellingbakhuis. het andere lager verwoest je bijna direct. De bendix slaat naar voren en tikt de hele rotor van de startmotor richting het lager wat in de versnellingbak zit. daar wordt hij ook axiaal opgesloten.

ofwel de truck van moderator is niet zo'n toppertje als het lijkt.

audia4 0
badge

12 jaar

Heb de startmotor vandaag uitgeprobeerd en het werkt. Ook de draairichting is hetzelfde. De bendix van de nieuwe startmotor steekt ong. even ver naar buiten als de oude alleen is de nieuwe dus anders gelagerd waardoor die geen pen heeft. Hopen dat ie het blijft doen, bedankt voor jullie reacties.

Gr nas

Nas 0

12 jaar

Dat valt allemaal wel mee harry...even een korte tik om te kijken of het werkt is geen probleem, doen ze bij de dealer ook gewoon in de bankschroef.

C.Jonker 0
badge

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.