Volkswagen Touran: volkswagen touran nox sensor storing g295

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 16v fsi

beste forumleden,

Ik zit met een probleempje vandaag mijn touran uitgelezen niet omdat hij anders reed ofsoow maar gewoon om te kijken of hij een storing had.
Eerst toen ik de auto had gekocht had ik hem uitgelezen toen stond er ook nox sensor maar ik dacht dat zijn oude storingen toen heb ik het gewist 1.200km mee gereden en vandaag uitgelezen zomaar En weer hetzelfde storing: En toen stond er sensor for Nox (G295): signal too low: P1033 sporadic 002-lower. Maar met het rijden merk ik niet of er iets aan de hand is. de motor doet wat ik wil. alleen viel me net op dat hij in zn 3e versnelling als je op 2500 toeren aanhoud heel licht stotterde. mar daarna niet meer. Er brand voor de rest ook geen lampjes op het dashboard. en je kan een readiness test uitvoeren. alles was pass dus goed. maar nu is staat er egr sys. fail evap sys. fail. Wat moet ik doen? uitlaatmeting laten doen? en daarna verder kijken?


[url=http://postimg.org/image/4nwfu72sf/][img]http://s11.postimg.org/4nwfu72sf/041.jpg[/img][/url]

ertugrul54

Geplaatst door ertugrul54 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

navy (0), 9 jaar geleden

hallo ,volgens mij is dit je nokkenas positie sensor het wil niet altijd zeggen dat deze stuk is het zou ook heel goed in de draadboom kunnen zitten deze zijn erg gevoelig . doet hij er ook wat langer over bij het starten voor hij aanslaat ?

gr andy

ertugrul54 (0), 9 jaar geleden

Hallo,

Nee hij start gewoon net als altijd. Hij doet er niet lang over.
Het is geen nokkenas sensor want als je op internet schrijft g295 dan zie ik alleen foto"s van de nox sensor

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Die nox sensoren gingen wel vaker stuk, deze zit onder de auto gemonteerd onder de plastieke bodemplaat met draadje eraan naar die sensor in de uitlaatpijp. Het was toen vaak opgelost door hem te vervangen en vaak moest je er ook softwareupdate bij laten doen. Maar als je geen storingslampje hebt dan zou ik het nog ff zo laten, dat ding is belachelijk duur.

ertugrul54 (0), 9 jaar geleden

Jaa klopt heb de dealer gebeld die vraagt €600 en dan moet je hem laten maken kost totaal €1000 ofsoow. Maar ik had op internet gekeken een autobedrijf kan die nox sensor uitschakelen. Zou dat wel goed zijn. Hij zit er niets voor niets die sensor

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik heb daar zelf geen ervaringen mee.
Is alleen voor het millieu die sensor dus ja het is de vraag hoe je daar zelf over denkt en aan de hand daarvan het besluit nemen.

ertugrul54 (0), 9 jaar geleden

İk heb de auto pas 3 maanden. Tot nu toe nooit opgevallen dat de motormanagement lampje moet branden bij contact aan. Vandaag ff gekeken en hij brand niet als je het contact aan zet. Epc en alle andere lampjes wel.
Heeft de vorige eigenaar hem uitgezet? En kan dat?

richard9712 (0), 9 jaar geleden

Dat lampje hoort dan wel te branden, misschien is hij eruit gehaald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.