Volkswagen Golf: voorgloeiprobleem golf turbo diesel 1992 (motorcode 1V)

Bouwjaar: 1992

Moter heeft altijd goed gelopen. Van de ene dag op de andere het volgende:

Gloeisysteem werkt goed als motor koud is. Echter, werkt gedurende enige tijd (enkele uren) niet als motor eenmaal warm is geweest. Ligt vermoedelijk of aan relais of aan thermosensor?

Bedrading en gloeirelaiszekering lijken in orde.

Is er een manier om te bepalen aan welke van de twee het ligt? Wil niet onnodig relais of sensor kopen :-) En bij VAG nemen ze geen elektrische onderdelen terug, en ruilen doen ze ook niet.

jwdorst

Geplaatst door jwdorst (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Temp sensor lostrekken, dan denkt het relais dat het -30 vriest, en moet hij lang gaan gloeien (zeker 10 sec) Doet ie dat niet, dan is het relais overleden of heb je een probleem in de bedrading.

Note: boven een bepaalde watertemperatuur gloeit hij nooit voor, als hij dan niet start, denk dan aan inspuitstukken, pomptiming of compressieverlies.

Hoeveel km heeft deze diesel achter de kiezen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.