Volkswagen Golf: Vr6 slaat af als de motor warm is

Bouwjaar: 1992

Bij een Golf Vr6 uit '92 slaat de motor af als hij warm wordt. Dit probleem is zich pas voor gaan doen nu het de laatste tijd zo warm is. 'S morgens vroeg kan ik er gewoon mee rijden naar het werk (ongeveer 4km). Als de auto de hele dag in de zon heeft gestaan dan kan ik er net niet meer mee thuis komen. Ik heb de bobine al vervangen, maar daar zat het probleem niet in. Motor krijgt wel benzine, want als je hem start nadat hij afgeslagen is ruik je gewoon de onverbrande benzinedampen uit de uitlaat.
Kan dit aan de module liggen die aan de bobine zit, of aan de hall-gever onder de verdeler?

Willems12135

Geplaatst door Willems12135 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Hoi Paul,

Controleer eerst je temperatuursensoren eens of laat je auto even uitlezen bij de garage.

deze geven nogal eens problemen. (buiten tolerantie)

groeten Reinder

Willems12135 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is opgelost. De temperatuursensoren heb ik doorgemeten en deze waren goed. Met de scope het injector signaal en het signaal van de nokkenas sensor gemeten, ook goed. Hierna de brandstof druk gemeten. Deze gaf mooi constant 4-4,5 bar aan, totdat het probleem zich voor begon te doen. De druk zakte dan weg naar de 1,5-2 bar. Vandaar wel benzinedampen uit de uitlaat, maar niet aanslaan van de motor. Hierna de spanning naar de brandstofpomp gemeten en deze bleek weg te vallen als het probleem zich voordeed. Het brandstofpomp relais bleek de oorzaak te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.