Volkswagen GOLF: Vraagje over olieverversen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXE, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Goedendag,

Ik heb een vraagje aan jullie beste autoliefhebber

Ik ververs mijn motorolie om de 15 duizend kilometer dit heb ik nu 4 keer gedaan vandaag heb ik hem nog een keer gedaan.
Normaal gaat er 4 liter erin vandaag heeft de monteur waar ik af en toe kom voor vervangen 3 liter erin gedaan heeft de auto gestart en ongeveer 500ml erbij gevult de rest heeft hij mij terug gegeven. normaal gooien ze 4 liter gelijk erin en klaar is kees olie pijl is in orde waarom heeft de auto dit keer weinig olie gepakt? Kan er wat verkeerd zijn gegaan? Ik heb er geen vertrouwen erin zit er mee. Het is een golf 1.9 tdi uit 2008

Thanks

lazcoste61

Geplaatst door lazcoste61 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Is er oliefilter meevervanger? Denk het niet.Vandaar het verschil.

lazcoste61 (0), 6 jaar geleden

Olie filter is erbij vervangen wordt altijd gedaan en alle beurten kijk ik mee

Siem Bijman (115) PRO, 6 jaar geleden

Moet officieel maar 3,8 liter in. Als je 4 liter doet zal hij iets boven max uitkomen en als je zoals nu 3,5 liter doet zal hij iets onder max zijn.

Zou me er dus absoluut niet druk over maken. Gewoon je peil goed in de gaten houden de komende tijd en als hij iets onder max staat kun je er ietsje bij doen, maar zolang het maar tussen min en max staat gebeurt er niks mee.

Kan zijn dat de oude olie deze keer iets korter tijd heeft gehad om uit te lekken en dan heb je al gauw 100 cc verschil.

lazcoste61 (0), 6 jaar geleden

Super bedankt, Siem@ topic kan verwijderd worden. Bedankt alvast mod.

Siem Bijman (115) PRO, 6 jaar geleden

Geen dank.

Topic laten we liever gewoon staan want hier kan een ander ook tegen aan lopen hè. ik zet het bij opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.