Volkswagen Golf VI: Vreemd geluid tijdens starten

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI Bluemotion, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Ik heb een vrij recente Golf (minder dan een jaar oud) en merkte de laatste tijd enkele keren bij het koud starten een vreemd geluid.

Als ik de sleutel omdraai zijn de eerste 2à3 slagen normaal, dan plots lijkt het of de startmotor plots sneller draait en een iets hoger, zeurend geluid maakt. Net alsof de motor zo net niet aanslaat, maar dan toch wel. Het is dus niet het piepende geluid van een slippende riem.

Dit is nu de laatste weken enkele malen voorgevallen enkel als de motor koud is en ook niet bij elke kouder start.

Ondanks dit staat de motor altijd perfect aan binnen een normaal aantal slagen (al klinken ze niet altijd normaal), en rijdt hij prima.

Is dit normaal? Ik vertrek dit weekend met de auto voor een rit van 1000km.

Groeten,

kwadraat23

Geplaatst door kwadraat23 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 8 jaar geleden

Heb je dan nog de garantie? Terug naar de dealer/verkoper. Laat hem het oplossen.Hopelijk haal je het in deze weekeind wel.Normaal zal het niet zijn.

kaleido 1 (1600) PRO, 8 jaar geleden

Garantie , terug naar de dealer , prettige paasdagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.